Roeselaarse sportraad bestaat al een halve eeuw: Nood aan extra vrijwilligers

De Roeselaarse sportraad bestaat vijftig jaar. Dat wordt twee weken lang uitgebreid gevierd met verschillende activiteiten. “De komende jaren willen we de stad blijven adviseren over alles wat te maken heeft met sport. Onder andere op vlak van infrastructuur en vrijwilligers binnen de sportclubs zijn er nog heel veel uitdagingen”, aldus Gino Dehullu van de sportraad.

De Roeselaarse sportraad zag in 1973 het levenslicht. De toenmalige gemeenteraad besliste onder impuls van schepen Albert Biesbrouck om de adviesraad op te starten. “De oprichting gebeurde niet zonder enige argwaan. Het was toen erg onduidelijk wat de invloed van de sportraad zou zijn op de politiek. Vijftig jaar later mogen we met fierheid terugblikken”, aldus Gino Dehullu, voorzitter van de sportraad.

De sportraad inspireert en adviseert het stadsbestuur in alles wat met sport te maken heeft. Tijdens de algemene vergadering komen vertegenwoordigers van alle clubs samen om er het sportgebeuren in de stad te bespreken. “Op vlak van infrastructuur werden verschillende mooie projecten zoals bijvoorbeeld de sporthal Schiervelde verwezenlijkt. Anderzijds blijft infrastructuur nog steeds een uitdaging. Sommige clubs hebben bijvoorbeeld nog extra nood aan terreinen zodat men verder kan groeien.” Een andere uitdaging voor tal van sportverenigingen is het vinden van vrijwilligers. “Want het is dankzij hen dat sportclubs op volle toeren draaien.”

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de sportraad werkte de sportraad tal van initiatieven uit om sportend Roeselare extra in de kijker te zetten. Met www.sportraadvanrsl.be werd een nieuwe website gelanceerd. Op die website kunnen de plaatselijke verenigingen hun activiteiten presenteren. “Het is ook de bedoeling om op de website uniek filmmateriaal te tonen.” Daarnaast kan men de komende twee weken de werking van verschillende Roeselaarse sportclubs ontdekken. Zo zijn er vrijdagavond 25 augustus demonstraties kajakpolo aan de Zwaaikom en organiseert Rista op zaterdag gratis initiaties padel in Rumbeke.

Zwaartepunt

Het zwaartepunt van de festiviteiten rond 50 jaar sportraad ligt in het weekend van 1 tot 3 september. Op vrijdagavond is er een officiële viering op de site Schiervelde, in het Roeselaarse zwembad kan men op zaterdag een analyse laten uitvoeren van je crawltechniek of een duikinitiatie volgen op zondagmiddag. In de fitness van Sportoase zijn er tussen 25 augustus en 3 september verschillende cardio-uitdagingen.

“Met de sportraad zelf stippelen we ook een fiets- en wandelroute uit langs een aantal plaatsen die verbonden zijn met het Roeselaarse sportlandschap. In Rumbeke is er dan weer een wandelzoektocht vanuit Rista waarbij deelnemers meer te weten komen over het Rumbeekse sportverleden”, klinkt het tot slot.

Meer informatie is te vinden via www.sportraadvanrsl.be.

The post Roeselaarse sportraad bestaat al een halve eeuw: Nood aan extra vrijwilligers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De mens achter de nieuwe Britse premier Keir Starmer: “Als je het gespot van je kinderen kan overleven, is de politiek kinderspel”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Waregem Koerse Feesten pakken uit met Black Box Revelation, nieuwe hoedenshow en betere toegankelijkheid

Woensdagavond werd het programma van de Waregem Koerse Feesten voorgesteld. Naast de vaste en succesvolle ingrediënten vindt er dit jaar een gloednieuwe hoedenshow in de centrumkerk plaats. Het stadsbestuur zet ook hard in op toegankelijkheid met onder meer een rolstoelpodium tijdens Waregem Koerse Music in park Casier. In dat park zorgt Black Box Revelation op zaterdagavond 24 augustus alvast voor

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

“Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is ondertussen wereldbekend als merk

Machinebouwer Soenen Technology, dat gevestigd is in de Wijnendalestraat in Beveren – waar men nog uitbreidingsplannen heeft –, bestaat 100 jaar. Dat werd gevierd en de directe toekomst oogt ook rooskleurig. We gingen even om tafel met twee co-CEO’s van het bedrijf.
The post “Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is

Lees meer »