Pascal Dermaux wil met Sparta Dikkebus minstens eindronde bereiken

DIKKEBUS Derdeprovincialer Sparta Dikkebus kende een dramatische start in zijn voorbereiding. Niet direct op het veld, maar ernaast. Op 31 juli verongelukte immers Dieter Sohier bij een verkeersongeval. “De wereld stond stil bij ons”, bekent de 53-jarige hoofdcoach Pascal Dermaux.

“Iedereen, van technische staf tot spelersgroep, moest echt eerst alles laten bezinken vooraleer terug aan voetbal te denken. Achteraf hebben we wel opnieuw goed gewerkt, alhoewel de resultaten opvallend wisselvallig waren, maar het is niet in augustus dat het telt.”

“Zondag starten we op Keiem en dan moet het direct ‘erop’ zijn. Zelf zag ik ze nog niet aan het werk, maar afgaande op hun resultaten van de voorbije weken kan het geen slechte ploeg zijn. We zullen dus echt vanaf minuut één aandachtig moeten zijn en scherp voor de dag komen, willen we een goeie start maken. Dat kan spijtig genoeg niet met een complete kern, door enkele licht geblesseerden, maar mocht het toch fout lopen, dan zal ik mij daar niet achter wegsteken. De kern is naar mijn gevoel sterk genoeg om dat op te vangen.”

Altijd ambitie

Maar wat mag dit seizoen de ambitie zijn? “Ik ben iemand die nog nooit zonder ambitie aan iets begonnen ben. Dat is nu niet anders. Met dit Sparta wil ik op z’n minst een eindronde halen, en dus minstens even goed doen als vorig jaar. Veel factoren heb je in de hand, maar niet het geluk – dat moet je kunnen afdwingen op het veld.”

“Om eerlijk te zijn: ik ken de reeks niet zo goed, maar overal hoor ik veel positieve geluiden van Beselare en Dosko Beveren. De rest zal waarschijnlijk heel sterk aan elkaar gewaagd zijn, dus zal het daar wellicht drummen zijn om in de linkerkolom te eindigen”, besluit de bediende uit Izegem, die aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach bij Sparta Dikkebus begint. (SBR)

Zondag 3 september om 15 uur: Sparta Keiem – Sparta Dikkebus.

The post Pascal Dermaux wil met Sparta Dikkebus minstens eindronde bereiken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »