Oudercomité De Graankorrel steunt drie vestigingen:“Nieuwe leden welkom”

Het oudercomité van vbs De Graankorrel in Wervik kijkt verlangend uit naar het nieuw schooljaar. De geëngageerde groep ouders kwam financieel tussen in zowel educatieve ideeën als projecten om de speelplaats leuker te maken voor alle leerlingen in de drie vestigingen Magdalenastraat, Ooststraat en Grauwe Zusterstraat.

“Regelmatig organiseren we activiteiten om geld in te zamelen, zoals de gekende verkoop van pannenkoeken in het najaar en de pasta-avond in het voorjaar”, zegt Marieke Seynaeve van het oudercomité. “Daardoor kon de school vorig schooljaar investeren in een heuse buitenkeuken voor de kleuters in de vestiging Grauwe Zusterstraat. In de vestiging Ooststraat werkt men momenteel een schoolbibliotheek voor de kleuters uit en in de vestiging Magdalenastraat is recent geïnvesteerd in nieuwe zitbanken voor op de speelplaats.”

Frietfestijn

Het doel van het oudercomité is om een goede samenwerking tussen school, leerlingen, ouders en directie te bevorderen. “We bieden eveneens financiële ondersteuning waar nodig, zodat de leerlingen in een aangename omgeving les kunnen volgen. Zo kan er al enkele jaren dankzij het oudercomité op het einde van het schooljaar een schoolmaaltijd worden geserveerd die net wat specialer is.”

Zo konden de leerlingen al meerdere keren smullen van een lekkere barbecue met frietjes. “Vorig schooljaar mochten leerlingen en personeel van de lagere school en het personeel aanschuiven bij twee frietkramen. Een frietfestijn op school: dat vonden de leerlingen geweldig.”

“Ook de kleuters worden uiteraard niet vergeten. Voor hen voorziet het oudercomité al enkele jaren een ijsje op het einde van het schooljaar. Het oudercomité wil in de toekomst graag verder investeren in de school. Hoe meer ideeën en helpende handen, hoe beter. Ouders die interesse hebben om lid te worden en onze vergaderingen bij te wonen, mogen gerust hun contactgegevens bezorgen.”

(Erik De Block)

Wie interesse heeft, kan contact opnemen via [email protected].

The post Oudercomité De Graankorrel steunt drie vestigingen:“Nieuwe leden welkom” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en een declassering: de bewogen dag van Jasper Philipsen in beeld

Een declassering voor Jasper Philipsen. Nadat hij Wout van Aert hinderde in de spurt, werd zijn tweede plek door de wedstrijdjury afgenomen. In de openingsfase van de etappe reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »