Oldtimers en paarden smelten samen op Manor Goes Classic in Ledegem

Dit weekend vindt op de Manorhoeve in Sint-Eloois-Winkel het evenement Manor Goes Classic plaats. Tijdens het tweedaagse evenement smelten de werelden van paarden en oldtimers samen.

Manor Goes Classic is op 2 en 3 september aan de achtste editie toe. “Mijn vader is een grote liefhebber van oldtimers. Mijn man en ik zijn dan weer geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met paarden en koetsen. Het leek ons leuk om die twee werelden samen te brengen”, zegt organisator Evelien Huyghe. Zij runt langs de Gootstraat in Sint-Eloois-Winkel een paardenfokkerij.

Kinderdorp

Zowel paardenliefhebbers als oldtimerliefhebbers vinden komend weekend hun gading op de Manorhoeve. Voor de autoliefhebbers is het uitkijken naar de verschillende oldtimerritten. Op zaterdag arriveren de oldtimers omstreeks 16.30 uur terug toe op het domein en worden ook verschillende oude tractoren tentoongesteld.

“Voor de kinderen is vooral de keuring van de minipaardjes interessant. Zowel op zaterdag- als op zondagmiddag kunnen zij zich volop uitleven in het kinderdorp”, aldus Evelien.

Iberische paarden

Op zondag komen de koetsen aan bod. Op het domein staan er verschillende praktische proeven aangespannen rijden op het programma.

’s Ochtends is er ook opnieuw een oldtimerrit. De wagens komen omstreeks 13.30 uur terug aan in de Gootstraat. Ondertussen zijn er ook shows met onder andere Iberische paarden.

Kinderkankerfonds

Aan het evenement is ook bij deze editie een goed doel verbonden. Evelien en haar familie kozen ook dit jaar voor het Kinderkankerfonds. “In de tuin van de Manorhoeve stellen dit weekend verschillende kunstenaars tentoon. De werken kunnen ook aangekocht worden. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat dan naar het Kinderkankerfonds.”

De organisatoren hopen alvast een pak volk over de vloer te krijgen. “Zowel voor oldtimerliefhebbers als paardenliefhebbers is dit een interessant evenement, maar ook kinderen komen hier helemaal aan hun trekken.”

The post Oldtimers en paarden smelten samen op Manor Goes Classic in Ledegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

‘Gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet: hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

“Ik weet wat het is om het laatste briefje van 10 euro op tafel te zien liggen”: dit is Jordan Bardella (28), kandidaat-premier in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »