Nieuwe expo in galerie De Sterre in Koekelare: “Glaskunst en schilderkunst komen samen”

In galerie De Sterre in Koekelare opent op zondag 3 september een nieuwe expo. Eigenares Sabine Van Eynde stelt haar eigen glaskunst tentoon, gastkunstenaar Freddy Seynhaeve uit Veurne exposeert een 20-tal schilderijen. “Freddy schildert volgens zijn eigen techniek. Ik hou erg van zijn werk”, aldus de galeriehoudster.

Sabine Van Eynde opende in 2021 bij haar thuis in de Sterrestraat kunstgalerie De Sterre. Sabine, die zelf glaskunstenares is en thuis haar atelier heeft, houdt ook van andermans creativiteit en organiseert daarom ook expo’s met werk van zichzelf en gastkunstenaars. Nu zondag 3 september opent Sabine samen met kunstenaar Freddy Seynhaeve een nieuwe expo in De Sterre.

Sabine stelt heel wat van haar eigen glaskunst en glassculpturen tentoon. Freddy Seynhaeve exposeert een kleine 20 schilderijen. “Freddy schildert volgens zijn geheel eigen techniek. Ik hou erg van zijn werk. Freddy is niet van de minste, hij viel al in de prijzen met zijn werk”, begint Sabine. “Buiten in de tuin is er ook een sculptuur uit keramiek in een ijzeren constructie te bewonderen van kunstenares Jeannine Rosseel uit Bredene. Nieuw in het aanbod is ook de gedichtenbundel van Anna Crevits. Ik mocht haar onlangs leren kennen. Ze is afkomstig van Koekelare.”

“Op zondag 10 september is er een meet & greet met de kunstenaar”

Kunstenaar Freddy Seynhaeve geeft een woordje uitleg bij zijn schilderijen: “Het is niet zomaar een verzameling creaties, maar een levendige en opvallende rode draad die zich prachtig doorheen de weefsels van mijn leven beweegt. Als een trouwe metgezel liep mijn kunst parallel met de rijke reis van een mensenleven, een nooit eindigende cyclus van vallen en triomfen. Elke penseelstreek draagt de echo’s van mijn eigen ontwikkeling, mijn diepste overpeinzingen en mijn emotionele landschap, allemaal verweven in het kleurrijke canvas van mijn kunstwerken.”

Ontdekkingsreis

Verder dan de visuele verlokking is er nog een element dat de werken van Freddy Seynhaeve bijzonder maakt: het vermogen om een mysterieus verhaal te proeven. “Wie zich verdiept in de kleuren, lijnen en vormen, wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een artistieke vertelling die zijn wortels diep in de verbeelding heeft. Elk werk vertelt een uniek verhaal, gedeeltelijk verteld en gedeeltelijk achtergelaten, aan de interpretatie van de toeschouwer. Het is een uitnodiging om deel te nemen aan een onthullende ontdekkingsreis, waarbij de betekenis zich ontvouwt naarmate men zich verder laat onderdompelen in mijn kunstwerken.”

Meet & greet

De expo loopt in Galerie De Ster in de Sterrestraat 122 in Koekelare van zondag 3 september tot en met zondag 29 oktober, telkens op zondag van 10 tot 19 uur. “Op zondag 10 september is Freddy Seynhaeve zelf aanwezig van 14 tot 18 uur voor een meet & greet. Wie de kunstenaar persoonlijk wil leren kennen en een woordje uitleg wil krijgen, is welkom”, besluit Sabine wiens glaskunst op zaterdag 2 en zondag 3 september ook te bezichtigen is tijdens de kunstexpo Jabart in Jabbeke. “Ik stel mijn werk tentoon in de kerk van Jabbeke, maar zal enkel op zaterdag zelf aanwezig zijn, want op zondag zal ik uiteraard aanwezig zijn op de opening van onze eigen expo in De Sterre”, besluit Sabine.

www.sabinevaneynde.com

The post Nieuwe expo in galerie De Sterre in Koekelare: “Glaskunst en schilderkunst komen samen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Terugkeer van Nigel Farage schudt Britse verkiezingscampagne door elkaar, maar haalt zijn partij ook veel zetels?

Sinds Nigel Farage enkele weken geleden heeft aangekondigd dat hij deelneemt aan de Britse verkiezingen, gaat zijn radicaal-rechtse partij Reform UK er fors op vooruit in de peilingen. Het ‘Farage-effect’ bewijst dat ‘Mister Brexit’ nog altijd een grote invloed heeft op de Britse politiek. De vraag is of Reform UK die gunstige peilingen zal kunnen verzilveren in een hoog aantal

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »