Melissa (35) uit Tielt brengt in Kursaal Oostende eigen musical ‘Imagine’: “Een verhaal van hoop”

Melissa Arnone (35) is al jaren gepassioneerd door zingen. De Tieltse richtte Imagine Academy-Studios op en op zaterdag 2 september brengt ze voor het eerst een unieke show onder de naam ‘Imagine’ in het Kursaal Oostende.

Melissa is geboren in Zuid-Italië, in Agrigento op Sicilië. Ze groeide op in België en momenteel baat ze het Italiaanse restaurant La Vita e Bella in Tielt uit. Deze dame beschikt over een uitstekend zangtalent, ook al volgde ze nooit zanglessen. Haar ultieme droom was om ooit eens op de planken te staan met een eigen musical. Haar grootse plannen worden op zaterdag 2 september werkelijkheid.

“Ik kan het nog altijd niet geloven dat mijn droom werkelijkheid wordt”, vertelt Melissa. “Momenteel voel ik geen stress, maar heel veel dankbaarheid. Ik ben de mensen dankbaar dat ze deel willen uitmaken van mijn droom. Ik werk samen met een fantastisch en zeer getalenteerd team. Het is een hechte groep. De voorbereidingen naar de show toe waren intens, maar alles verliep heel vlot. Mijn idee om een musical op te voeren, komt voort uit Imagine Academy-Studios, waar ik de oprichter en creatief directeur van ben. Je kan het vergelijken met een soort school voor muziek, dans en theater.”

Audities

Eind vorig jaar kwam bij haar het idee opborrelen om een eigen musical te brengen en via een auditie ging ze op zoek naar getalenteerde mensen die wilden meewerken aan de show. “De audities verliepen heel vlot en zo leerde ik heel wat nieuwe mensen kennen. Mensen uit een ruim gebied van Gent, Antwerpen tot Luik. Ik ontdekte dat heel wat mensen over een uitzonderlijk talent beschikken”, aldus Melissa.

“Het team dat zich engageert, werkt zo goed als allemaal op vrijwillige basis. Ikzelf verzorg de zang en bedacht de teksten en het verhaal. Daarbij komen er twaalf dansers, een zangkoor, een liveband, een choreograaf, een videoman en hulp achter de schermen. Mijn choreograaf werkt professioneel en gelooft echt in mijn droom. Zij heeft voor een stuk mijn idee omgezet in dans. Haar kunst is het opstellen van dansbewegingen en dit gekaderd in een mooi verhaal en goede muziek.”

“Met deze musical zou ik graag op tournee trekken”

De musical is uniek en brengt een mooi levensverhaal. Op het podium kan je livemuziek, zang, dans en film bewonderen en de muzikanten stappen mee op reis met het publiek. “Het wordt een indrukwekkende show met prachtige stemmen, verwonderlijke instrumenten, expressieve choreografieën, artistieke kostuums en meevoerende beelden. Dit krachtig en emotioneel verhaal brengt ons langs wondermooie plekken. We staan stil bij het leven en vertrekken bij Adam en Eva. De relatie tussen God en de mensen komt aan bod en daarbij horen levensvragen en levensthema’s.”

“De grote boodschap is vooral dat er in het leven altijd een weg terug is, wat er ook gebeurt. Het is een boodschap van hoop en het is nooit te laat om de juiste keuzes te maken. Alle songs, muziekstukken en choreografieën zijn op maat gemaakt per scène en dit zorgt ervoor dat het verhaal van hoop honderd procent tot leven komt.”

Mooi setting

Show Imagine vindt plaats in het Kursaal van Oostende. “Ik koos doelbewust voor deze mooie setting. Voor zo’n productie heb je een grote zaal met een groot podium nodig. Momenteel zijn er zo’n 800 kaarten verkocht en dit is al een succes. Je mag niet vergeten dat dit voor mij een stap in het onbekende is, maar alles verloopt naar wens”, lacht Melissa.

“Mijn volgende droom is om op tournee te gaan, maar momenteel ontbreekt het budget nog. Ik blijf hoopvol en vooral heel dankbaar.”

Tickets en meer info kan je vinden op de Facebookpagina ‘Imagine Academy’ De show start om 19.30 uur.

The post Melissa (35) uit Tielt brengt in Kursaal Oostende eigen musical ‘Imagine’: “Een verhaal van hoop” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »