Lisa en Thibault heropenen Vishandel de Goudzee:“We leggen eigen accenten”

Lisa Vandenbroucke (24) en Thibault Soens (25) heropenden op 16 augustus de deuren van Vishandel de Goudzee in Heule. De vishandel, die eerder bekend was onder de naam Verougstraete, werd in april overgelaten aan het jonge koppel. Na een pittige verbouwingsperiode zijn Lisa en Thibault enthousiast om te beginnen aan het echte werk.

De Heulse vishandel, die al sinds 1961 bestaat, werd tot april dit jaar uitgebaat door Dirk Verougstraete en Catherine Vanwolleghem. Lisa en Thibault kozen voor een nieuwe naam en een fris logo voor een nieuwe start. Voor wie het lied Tineke van Heule kent, komt de naam niet vreemd over. “We wilden een link met Heule behouden. Aangezien mijn mama nog Tineke van Heule geweest is (Leen De Boiserie), stelde ze de naam Goudzee voor. We waren meteen fan”, vertelt Lisa.

Transformatie

De voorbije maanden onderging het gebouw van de vishandel een transformatie. Nu blinkt er een nieuwe uitbouw met keuken en koelcellen achter de winkel. “De mensen met wie we samenwerkten moesten zich aan een strakke planning houden en dat is iedereen ook gelukt. Het was een pittige periode, maar we zijn heel blij dat alles op tijd is afgewerkt”, zegt Thibault.

“Aangezien mijn mama nog Tineke van Heule geweest is (Leen De Boiserie), stelde ze de naam Goudzee voor. We waren meteen fan” – Lisa

Ondertussen is Vishandel de Goudzee al een tweetal weken open. Het jonge koppel heeft lange werkdagen achter de boeg, maar staat met fonkelende ogen in de keuken. “Het is allemaal nieuw voor ons, dus we moeten nog wat snelheid opbouwen en routine vinden. Nu beginnen we vaak al om 4 uur en verlaten we de keuken ten vroegste om 22 uur”, vertelt Thibault.

Tinekesfeesten

Met de rebranding wilden Lisa en Thibault ook eigen accenten leggen in het aanbod van de winkel. Zo focussen ze zich op verse bereidingen en gerechtjes, die goed in de smaak vallen. “De respons is overweldigend. De vispannetjes en vislasagnes vliegen de deur uit. Ook zijn er klanten die een cadeau komen geven aan ons om ons succes te wensen met de nieuwe zaak. We zijn hen daar heel dankbaar voor”, gaat Lisa verder.

Vishandel de Goudzee is enkel op maandag gesloten. Op vrijdag 8 september is de zaak ook te vinden op de avondmarkt van de Tinekesfeesten met oesters en garnaalkroketten.

(Siel Vandorpe)

Info: www.goudzee.be

The post Lisa en Thibault heropenen Vishandel de Goudzee:“We leggen eigen accenten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit

De nieuwbouw zaal De Samenkomst en vlakbij de nieuwbouw voor de muziek- en kunstacademie in Ledegem valt maar liefst twee miljoen duurder uit dan is geraamd. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “We overliepen de ingediende offertes en zijn toch wat geschrokken”, zegt hij. “De raming kwam uit op ongeveer 4,5 miljoen, de goedkoopste offerte

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

Wevelgem is dit najaar de Troosthoofdstad van Vlaanderen: hoogtepunt wordt het slotmoment en het plaatsen van 10.000 kaarsjes

Vorig jaar Troostgemeente, dit jaar Troosthoofdstad van Vlaanderen, een mooi en logisch gevolg van het troostbeleid waar de gemeente deze legislatuur heeft op ingezet. Als Troosthoofdstad vindt hier niet alleen het slotmoment plaats met tal van artiesten, er komen in aanloop naar 1 november ook een hoop troostproducties zoals het plaatsen van meer dan 10.000 kaarsjes.
The post Wevelgem

Lees meer »

Het Achterland stelt sterke productie ‘De Ballroombeker’ voor, geschreven door West-Vlaming Jeroen Maes

De zomerkomedies van producent Het Achterland in het Fakkeltheater zijn uitgegroeid tot een authentieke Antwerpse zomertraditie. ‘De Ballroombeker’ zal vanaf 28 juni 2024 maar liefst zeven weken te zien zijn in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Regisseur Jeroen Maes schreef een heerlijke, zwoele danskomedie voor de hoofdcast met o.a. Ann van den Broeck, Carry Goossens, Karin Jacobs en Vicky

Lees meer »