Lisa en Jarne heropenen Tarterie op de Grote Markt van Kortijk met brunchbuffet

Lisa Vanighelandt (27) en Jarne Deflo (30) zijn de nieuwe uitbaters van Tarterie. De koffiebar, die te vinden is op de Grote Markt van Kortrijk, opent opnieuw de deuren op 1 september met een brunchbuffet. De essentie van Tarterie wordt behouden, maar het koppel voegt eigen accenten toe aan het concept.

In 2022 werkte Lisa als flexi in Tarterie, waardoor ze wist dat de voormalige uitbater een opvolger zocht. Toen haar job in het restaurant Dirkjan Decock in mei op een einde kwam, waagde ze samen met haar partner Jarne de sprong.

“We hebben allebei heel wat ervaring in de horeca. Het is fijn om nu samen te bouwen aan onze nieuwe zaak”, vertelt Lisa. Vanaf 22 augustus mochten de nieuwe uitbaters in het pand om de laatste voorbereidingen te treffen.

Boerestutte en kombucha

Het concept van Tarterie zoals het eerder bekend was, wordt behouden. Lisa en Jarne brachten wel enkele toevoegingen op de menukaart. “De verse quiches zullen hun vaste plaats op de menukaart behouden. Daarbovenop kan je nu ook kiezen voor een ‘boerestutte’, een zuurdesemboterham die we rijkelijk beleggen”, zegt Jarne.

Ook zullen klanten het hele jaar door verse pannenkoeken en ijscoupes kunnen bestellen. Wie het wat gezonder wil, kan opteren voor kombucha. Dat is een gefermenteerde zoete thee die in verscheidene smaken zal aangeboden worden.

Ook in het interieur zijn er enkele wijzigingen te zien. “We willen een huiselijke sfeer creëren in Tarterie. Daarom hebben we gekozen voor lampen die warmte en gezelligheid uitstralen”, zegt Lisa. Ook hond Stella zal af en toe te spotten zijn in de zaak. “We zijn haar volop aan het trainen zodat ze niemand in de weg loopt. Tijdens het openingsweekend laten we haar wel thuis. We willen eerst met twee ons ritme vinden”, vult Lisa nog aan.

Lisa en Jarne verwelkomen hun eerste gasten op 1 september met een brunchbuffet, dat ook elke zaterdag en zondag te verkrijgen is in de zaak. (SV)

Info: www.tarterie.be

The post Lisa en Jarne heropenen Tarterie op de Grote Markt van Kortijk met brunchbuffet is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik ben altijd een volksmens gebleven”: Borsbeekse huisarts Staf Van Mechelen (80) hangt na 54 jaar stethoscoop aan de haak

“Wat ik eerst ga doen? De blaffeturen afschuren. Dat moest ik vijf jaar geleden al gedaan hebben.” Staf Van Mechelen, al 54 jaar huisarts in Borsbeek, ontvangt vandaag zijn laatste patiënten. Vanaf vrijdag gaat de 80-jarige dokter met pensioen. “Het is goed geweest.” Deze week is er op zijn kabinet een stevig potje gehuild. Niet door hemzelf, maar door zijn

Lees meer »

Kostprijs is vaak bepalend voor behandeling ADHD

De helft van de artsen schrijft vaak niet de meest geschikte ADHD-behandeling voor vanwege beperkingen in de terugbetalingsregeling. Dat blijkt uit een bevraging door het socialistische ziekenfonds Solidaris en het kennis- en expertisecentrum ADHD Centrum ZitStil bij Vlaamse kinderpsychiaters en pediaters, waarover ‘De Morgen’ vandaag bericht.

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Met Villa Bonnie openen John (55) en Nathalie (54) nieuw hotel in Knokke-Heist: “Alles is vernieuwd. Enkel de muren bleven staan”

Het laatst overgebleven hotel in Duinbergen heeft een nieuwe naam én is na acht maanden renovatie weer klaar om gasten te ontvangen. John Proot (55) en Nathalie Claeys (54) verbouwden de witte villa volledig naar hun smaak en doopten haar Villa Bonnie. “De huiselijke sfeer staat hier centraal. Voor de inrichting gingen we alle spullen zélf zoeken. Tot in Marrakesh

Lees meer »

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »