Kandidaten verkiezing Koning Ezel in Kuurne voorgesteld: Met zeven voor één titel

Na een uitzonderlijke ambtstermijn van vier jaar neemt de Orde van de Ezel op zaterdag 30 september afscheid van sire David Claeys. Diezelfde dag komen we te weten wie hem opvolgt. Zeven kandidaten gaan de strijd aan. Voor het eerst doen ze dat elk met een team.

Ook nu zijn de proeven een goed bewaard geheim gebleven, maar de Orde van de Ezel verzekert alvast dat ze opnieuw garant staan voor een geweldige ervaring, voor zowel de deelnemers als het publiek.

“Dit jaar gaven we de verkiezing een nieuwe wending, in die zin dat voor het eerst de kandidaten worden uitgedaagd om in teams deel te nemen”, zegt Bert Demeulemeester, meester bij de Orde van de Ezel. Elke kandidaat krijgt de hulp van drie mensen, die samen met hem de proeven moeten doorstaan. “We voorzien opnieuw drie soorten proeven. Theoretische, die zullen plaatsvinden in de raadzaal van het gemeentehuis, praktische in de Generaal Eisenhowerstraat vanaf 17 uur, en vanaf 20 uur in de feesttent, waar nog twee proeven op het programma staan, waaronder de hooihopper. Omstreeks middernacht kennen we de nieuwe Koning Ezel.”

Van 24 tot 63 jaar

De zeven enthousiaste Kuurnenaren die dit jaar een gooi naar de titel doen, zijn Sven Grymonprez (34, zondag 35), Michiel Bonte (26), Kevin Bonte (24), Sven Goethals (29), Angelo Van Thournout (32), Brent Gheysen (24) en Pol Viaene (63), al kwam die laatste niet opdagen tijdens de voorstelling.

Sven Grymonprez (team oranje) neemt voor het eerst deel aan de wedstrijd, en was ook de eerste die zich inschreef. Hij woont in de Sint-Katriensteenweg en groeide op in Kuurne.

Michiel Bonte (team rood) groeide op in Hulste, maar verhuisde een zestal jaar geleden naar de Veldmaarschalk Montgomerystraat in Kuurne. Zijn vrienden hebben hem achter zijn rug ingeschreven. Vooral de sfeer en gezelligheid van deze wedstrijd spreken hem aan.

Voor Kevin Bonte (team geel) zijn zulke wedstrijden alvast niet vreemd. In 2018 werd hij Poorter op Sint-Pieter en het was dan ook het Sint-Pieterscomité dat hem heeft ingeschreven. Kevin woont in de Loverstraat en is in zijn vrije tijd scheidsrechter in vierde klasse. Hij omschrijft zichzelf als een heel sportief persoon.

Voor het eerst voeren de kandidaten elk een team van vier aan

Sven Goethals (team groen) woont in de August Vermeylenstraat. Hij is de vriend van Lotte Verschaeve, groeide op in Kuurne, en was ooit preses van studentenclub Moeder Ezel. Hij werd ingeschreven door zijn schoonfamilie.

Angelo Van Thournout (team turquoise) is in het dagelijks leven vrachtwagenmecanicien. Hij woont in de Boomgaardstraat en speelt volleybal in Moorslede. Hij was drie jaar voorzitter van jeugdhuis Tap.

Brent Gheysen (team blauw) woont in de Saffraanweg en is landmeter. Met zijn deelname aan de wedstrijd wil hij in de eerste plaats zijn vrienden een leuk weekend bezorgen.

Ten slotte doet ook Pol Viaene (team grijs) een gooi naar de titel van Koning Ezel. Pol woont in de Kattestraat en deed al eerder mee aan de wedstrijd.

De ongetwijfeld boeiende strijd tussen de zeven kandidaten zal worden geleverd onder het toeziend oog van een vierkoppige jury: ex-Kuurnenaren en confraters in de Confrérie van het Ezelskruiske Tine Neyrinck, Véronique Vanhoutte, Ivan Delaere en Wim Vanwynsberghe.

Karaoke

Wie de kandidaten op 30 september een hart onder riem wil komen steken, kan dat dus doen tijdens de praktische proeven om 17 uur ter hoogte van Vastgoed Norman in de Generaal Eisenhowerstraat, of om 20 uur in de feesttent op Parking Damier. Daar organiseert het Gemeentelijk Feestcomité de Nacht van de Ezel, met optredens van de Turbo Alive Band en The Dirty Daddies. De zeven kandidaten zullen er ook elk een karaokenummer brengen dat ze tijdens de persvoorstelling hebben geloot. Finaal duiken de laatste twee kandidaten in de befaamde hooihopper. Op zondag 1 oktober volgt dan de officiële aanstelling van de nieuwe Koning Ezel, en de traditionele ezeltjesworp.

De Ezelsfeesten vinden plaats van vrijdag 29 september tot en met maandag 2 oktober in de centrumstraten van Kuurne. (BRU)

The post Kandidaten verkiezing Koning Ezel in Kuurne voorgesteld: Met zeven voor één titel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »