Jolien krijgt vaste stek in tweede kleuterklas Mandelbloesem Oostrozebeke: “Een toffe leeftijd”

De 29-jarige Jolien Cocquyt mag na een aantal omzwervingen in de naburige gemeenten vast aan de slag in de tweede kleuterklas van basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke. Een hele opluchting voor Jolien die op een boogscheut van haar nieuwe werkgever woont. Ze is al volop bezig met de opsmuk van haar klas.

Voor Jolien Cocquyt uit de Stationsstraat gaat echt een droom in vervulling. “Toen ik nog een kleuter was, stond het al vast dat ik ooit kleuterjuf zou worden en dat is ook zo uit gekomen. Na mijn middelbare studies trok ik naar Brugge waar ik in 2017 aan de hogeschool Vives het diploma behaalde van kleuterjuf. Ik kon meteen aan de slag voor een interim in deze school Mandelbloesem maar er volgden de jaren daarop omzwervingen in de scholen van de Ginste, Wielsbeke en Izegem.”

19 kleuters

“Toen kleuterjuf Martine Duyck dit schooljaar met pensioen ging, kreeg ik opeens uitzicht op een vaste plaats in Mandelbloesem en daar ben ik heel blij om. Ik word haar vaste vervanger in de tweede kleuterklas.”

“De tweede kleuterklas is een toffe leeftijd en heel plezant om voor te werken. Ik krijg de hoede over 19 kleuters en dat valt best mee. Ik kijk er al echt naar uit en ben nu al bezig met mijn klasje heel leuk te pimpen.”

Schilderen en knutselen

Of zij er naast haar job in het onderwijs nog een leuke hobby op nahoudt? “Eigenlijk niet. Ik ben niet echt iemand met een hobby. Wel knutsel ik graag en ik kan urenlang creatief bezig zijn.”

“Ik schilder ook graag en knutsel vooral in functie van mijn werk op school. Bij de kleuters kan ik mijn creativiteit kwijt. Het is echt een droomjob”, besluit een enthousiaste Jolien.

The post Jolien krijgt vaste stek in tweede kleuterklas Mandelbloesem Oostrozebeke: “Een toffe leeftijd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend”

De laatste broden uit de oven, de laatste broodronde, de laatste klanten in de winkel: het was begin deze week voor alles de laatste keer bij Brood & Banket Lagrainge in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve. Bakker Peter en echtgenote Mia hebben voorgoed de winkel gesloten.
The post Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend” appeared

Lees meer »

Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken

In de Smissestraat in Klerken zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Vooral de Volkswagen Tiguan van M.W. (41) is zwaar geraakt. “Ik vrees dat dit onherstelbaar is”, zucht ze.
The post Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »