Jaarlijkse kermis in Wakken met aperitiefconcert, opening Remise en kunstmarkt

De jaarlijkse kermis strijkt van vrijdag 1 tot en met woensdag 6 september opnieuw in Wakken neer. Er zijn tal van activiteiten.

Op vrijdagnamiddag is er tussen 14 en 17 uur een brocantemarkt op de parking van woonzorgcentrum Samen. In domein Kloosterhof is er een spelnamiddag en in samenwerking met de Hofpetanquers een petanquewedstrijd. Er is ook de Grote Prijs wijlen Michel Braeye met duivenvlucht vanuit Arras en de Grote Prijs wijlen Gaston Verbeke aan café Flandria. Vanaf 21 uur is er een dj-set met Roba in La Coeur de St. Cecile.

Nog tot en met 31 oktober loopt een kermistentoonstelling van kunstkring De Kiem en keramiste Marijke Dejaegere in het Kloosterhof.

Op zaterdag 2 september is er van 10 tot 17 uur opnieuw brocantemarkt aan het wzc. Op zaterdag en zondag is er ook het openingsweekend van de nieuwe polyvalente zaal De Remise aan de Goethalsmolen, met zaterdag om 10.45 uur een lezing van Jules Desmet over molens aan het Mandelgat. In de namiddag is er doorlopend een rondleiding en voorstelling van de zaal, net als een fotozoektocht, fotobooth en gezellige bar. Om 17 uur is er muziek van de band Fijnkost. Er is die dag ook een buurtfeest in Ter Plancken met het 51ste clubkampioenschap van WTC De Mandelvrienden, met start en aankomst aan Flandria.

Gezinsactiviteiten

Op zondag 3 september is er een opendeur bij de Hondevriend langs de Kapellestraat. Om 10.30 uur is er een voorleesuurtje in de Remise met de bib. Tussen 11 en 20 uur is er een kunstmarkt met lokaal talent. Afspraak bij Marguerithe in de Molenstraat onder de noemer Shop and Stay, Apero & Art All Day. Om 11 uur gaat een aperitiefconcert van Koninklijke Harmonie Kunst & Deugd aan Hondius van start, gevolgd door een kermisbarbecue. In de namiddag zijn er leuke gezinsactiviteiten in de Remise.

Maandag 4 september is er een bingonamiddag in het Kloosterdomein. Om 18.30 uur gaat de derde editie van de Go Cart Race van start, met start en aankomst aan La Coeur de St. Cecile. Om 22 uur sluit de kermis af met vuurwerk. Op dinsdag is er om 8 uur nog een jaargetijde voor overleden parochianen en in de namiddag een pannenkoekennamiddag in het Kloosterhof. Om 19 uur start aan de kerk een wandeling met de Buitenlopers. Woensdag is er afsluit met in de namiddag een kaarting in het Kloosterdomein.

The post Jaarlijkse kermis in Wakken met aperitiefconcert, opening Remise en kunstmarkt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Omstreden beslissing Amerikaanse Hooggerechtshof zet ontelbaar aantal regels over milieu en gezondheid op de helling

Een controversiële beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof beperkt de macht van federale agentschappen zoals het Milieuagentschap en verschuift die naar het Congres en de rechtbanken. Een ontelbaar aantal Amerikaanse regels over milieu, klimaat, gezondheid en veiligheid wordt zo op de helling gezet. "Een overwinning van de gewone man tegen de bureaucratie", juichen voorstanders de beslissing van het Hof toe.

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Daniele (78) overleefde dodelijke brand in Luiks flatgebouw niet: “Ze omschreef zichzelf als een jong meisje in een oud karkas”

Bij de brand in een Luiks appartementsgebouw vielen maandag twee dodelijk slachtoffers. Eén slachtoffer overleed woensdag in het ziekenhuis, de 78-jarige Daniele Vanpareren kwam maandag al ter plaatse om het leven. “Ze omschreef zichzelf als ‘een jong meisje in een oud karkas”, getuigt haar zoon bij ‘La Dernière Heure’.

Lees meer »

Afscheid van Chef Defensie admiraal Michel Hofman op Dag van de Marine in Oostende

Voor de tweede keer op rij was het Zeeheldenplein in Oostende donderdagnamiddag het decor voor de Dag van de Marine. Er werd afscheid genomen van de Chef Defensie van het Belgisch leger én Oostendenaar admiraal Michel Hofman die er zijn afscheidstoespraak hield en er was ook de officiële commandowissel van het patrouilleschip P902 Pollux.
The post Afscheid van Chef

Lees meer »