ION Basket Dames maakt zich op voor moeilijke competitiestart

De dames van ION Basket Waregem staan voor een nieuwe uitdaging. Voor het eerst sinds de terugkeer in de hoogste afdeling, drie seizoenen geleden, zullen ze het zonder Nastja Claessens moeten doen. Maar er staat talent te popelen om zich te bewijzen.

“Mijn ploeg is voor tachtig procent dezelfde gebleven”, zegt coach Frederic Claessens. “We moeten het niet onder stoelen of banken steken: nu Nastja (zijn dochter, red.) naar Castors Braine is vertrokken, zullen we moeten inboeten aan scores, rebounds en op defensief vlak. Hoe we dit verlies zullen opvangen, blijft afwachten. Ook Emma Vindevogel is weg, naar Phantoms Basket Boom, maar zij is vervangen door Alicia Courteau, die overkomt van landskampioen Kangoeroes Mechelen. Frances Duhamel laste een sabbatjaar in. We zullen het doen met een kern van negen speelsters, aangevuld met talentvolle jeugd die op korte termijn de aansluiting kan maken. We zijn een heel jong team, maar al met de nodige ervaring.”

Aline De Munck, Kyra Billiaert, Sanne Desplenter, Tesse Kapenga, Saar Bogaert, Pauline Bayart, Noor Devos, Alicia Courteau en Kato Bevernage behoren tot de vaste kern. Die zal aangevuld worden door jongeren zoals Lien Lamborelle, Laura Vilcinskas, Amaris Osifo, Kato Van Heuverbeke…

Mikken op play-offs

“Dit is en blijft een jeugdproject waarin we blijven investeren”, gaat de Deerlijkenaar verder. “We hopen blessurevrij te blijven. De doelstelling is play-offs spelen, en dat is perfect mogelijk als enkele speelsters stappen blijven zetten. Ik denk dat we met een vijftal ploegen onderaan daarvoor gaan strijden. De ploegsfeer is momenteel optimaal en er wordt gretig getraind.”

“Pas na een aantal oefenmatchen zal er meer duidelijkheid zijn. Die zullen we vooral gebruiken om zaken uit te proberen die waarschijnlijk ten koste van het resultaat zullen gaan. Onze competitiestart is zeker niet gemakkelijk. Het zal zaak zijn om de kopjes omhoog te houden en klaar te zijn naar november-december toe, als we onze rechtstreekse concurrenten in de ogen kijken”, aldus Fré Claessens. (ELD)

The post ION Basket Dames maakt zich op voor moeilijke competitiestart is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »