In en rond Brussel-Zuid zwerven ook tientallen minderjarigen rond: “Probleem al in 2020 aangekaart, maar er is nog steeds geen bevoegde minister om het probleem aan te pakken”

In de buurt van het Brusselse Zuidstation zwerven tientallen minderjarigen rond. Het zijn kinderen, soms zelfs van 9 jaar, die worden uitgebuit, delicten plegen en vatbaar zijn voor verslavingen. "We hebben het probleem in 2020 al aangekaart", zegt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens. "Het is onbegrijpelijk dat er nog steeds geen bevoegde minister is."

Meer krantenkoppen in België

Info-Loppem stopt na 52 jaargangen

Het laatste nummer van Info-Loppem, de papieren band tussen verenigingen en inwoners van Loppem, is van de persen gerold. Na 52 jaargangen houdt het blad ermee op.
The post Info-Loppem stopt na 52 jaargangen appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »