Handlangers drugsbaron Flor Bressers verliezen ‘gekocht’ Turks paspoort waarmee ze aan gerecht wilden ontsnappen

Twee handlangers van drugsbaron Flor Blessers die onderdoken in Turkije en daar de Turkse nationaliteit verkregen in ruil voor investeringen, zijn hun ‘gekochte’ paspoort kwijtgespeeld. Dat heeft ‘De Standaard’ vernomen uit gerechtelijke bron. Daardoor zouden de twee drugscriminelen alsnog uitgeleverd kunnen worden aan ons land.

Meer krantenkoppen in België

Vijftiger opgepakt op verdenking van moord op ex-huisbaas (74) in Moorslede

Een 51-jarige man is opgepakt op verdenking van moord op een 74-jarige man uit Moorslede. Het lichaam van het slachtoffer werd maandag aangetroffen in zijn woning. Dezelfde verdachte zou afgelopen zaterdag ook brandgesticht hebben bij de woning van zijn ex in Spiere-Helkijn.
The post Vijftiger opgepakt op verdenking van moord op ex-huisbaas (74) in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

? De Babymoord. Moeder steekt babylijkje in vuilniszak, maar zegt zich zwangerschap niet te herinneren: “Pathologische leugenaar”

Op 30 maart 2005 doet een vuilnisman een gruwelijke ontdekking in Maldegem: een babylijkje tussen het vuilnis. DNA-onderzoek wijst naar de vrouw die het kind baarde. Maar die beweert niets van een zwangerschap te weten, laat staan van een bevalling. “Zij heeft dat kind gedood en op sluwe wijze doen verdwijnen”, zegt de psychiater. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de

Lees meer »

“Montmartre míjn klim? Geen idee, ik zie het wel” – waarom Mathieu van der Poel weer Belgiës ‘Angstgegner’ is

De regerende wereldkampioen wielrennen op de weg die zich één jaar later ook tot olympisch kampioen kroont? Het gebeurde nooit eerder. Mathieu van der Poel heeft zaterdag tijdens de wegrit in Trocadéro een afspraak met de geschiedenis. Qua focus en innerlijke rust scoort de topfavoriet en aartsrivaal van de Belgen nu alvast goud. “Ik ben met mezelf bezig. Met míjn

Lees meer »

Gezocht: rookstopmedicijn dat niet kankerverwekkend is

Rokers die willen stoppen, kunnen al drie jaar niet op een medische behandeling rekenen. Het is niet duidelijk of het rookstopmedicijn Champix, dat kankerverwekkend bleek te zijn, terugkomt. “Rokers wachten wanhopig op een alternatief. Zonder medicijn willen ze niet stoppen.”

Lees meer »

Zeker acht doden bij aardverschuivingen in India, mogelijk honderden mensen bedolven

Aardverschuivingen door zware moessonregens in het zuiden van India hebben volgens officiële berichten aan zeker acht mensen het leven gekost. Minstens 70 mensen uit het getroffen district Wayanad, in de deelstaat Kerala, zijn met verwondingen naar ziekenhuizen gebracht. Dat zei Veena George, minister van Volksgezondheid van Kerala. De vrees bestaat dat honderden mensen nog bedolven zijn onder de massa’s aarde.

Lees meer »

Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Bij CNH Industrial, met vestigingen in Zedelgem en in Antwerpen, zijn honderd banen verloren gegaan. Dat schrijft De Tijd op zijn website en wordt aan Belga bevestigd door vakbondsafgevaardigde Peter Injon van het ABVV. De producent van maaidorsers en andere landbouwmachines ziet de marktvraag dalen.
The post Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Lees meer »