Geliefde Sint-Bernardshond overleden: “Julie ontfermde zich onder meer over een weesgeitje”

Julie, een van de geliefde Sint-Bernardshonden van bij dierenarts Joris Mattard, is overleden. Het dier verwierf grote bekendheid toen het zich in 2016 mee ontfermde over een verlaten geitje. “Julie, de lieve grote zachtaardige haarbal, heeft menig (zwerf)diertje liefgehad en mee opgevoed”, zegt baasje Isolde Mattart.

De beelden van het kleine, verzwakte geitje dat optrok met twee loebassen van Sint-Bernardshonden – Julie en Basiel – waren meteen een doorslaand succes toen Isolde Mattart (30) ze in 2016 op Instagram plaatste. Isolde (30) is de dochter van de bekende Oedelemse dierenarts Joris Mattart. “Julie is bij ons toegekomen, als adoptiehond, toen ze zo’n 10 maanden oud was, in 2011. En in 2015 is Basiel, ook een Sint-Bernard erbij gekomen”, vertelt Isolde. “In 2016 werd bij een cliënt van mijn vader een geitenlam geboren, enigszins buiten het seizoen en met een moeder die ziek was geworden en er niet kon voor zorgen. De landbouwer had niet de tijd of de mogelijkheid om ervoor te zorgen. Dus toen heb ik mij me geëngageerd om het schattige geitje op te kweken. En wat bleek? Ik kreeg al vlug de hulp van de twee Sint-Bernards, maar toch vooral van Julie. Toen ik het geitje mee naar buiten nam en we ging wandelen, ging Julie gewoon mee. Soms ging het geitje zelfs op haar rug zitten en sliepen ze ’s nachts samen dicht tegen elkaar. Het was echt schattig om te zien. Onze Sint-Bernards verwelkomden overigens ook veel andere dieren.” Maar Julie is dus niet meer. Op twaalfjarige leeftijd ruilde ze het tijdelijke voor het eeuwige. “Zo’n hond wordt meestal maar acht jaar oud dus iedere dag die erbij kwam, was al een cadeau”, zegt Isolde.

Ook Basiel treurt

“Julie was echt de definitie van tolerantie. Een lieve , grote zachtaardige haarbal die vele dieren én mensen kwam begroeten bij ons thuis. Ze heeft menig (zwerf)dier, gaande van katjes tot geitjes, liefgehad en mee opgevoed. Ze was de liefste en wordt nu al zo gemist. Zeker ook door Basiel die achterblijft en duidelijk treurt”, stelt Isolde vast. (PDV)

The post Geliefde Sint-Bernardshond overleden: “Julie ontfermde zich onder meer over een weesgeitje” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf doden door botsing trein en bus op spoorwegovergang Slowakije: bus uiteengereten

Op een spoorwegovergang in het zuidwesten van Slowakije zijn een passagierstrein en een bus op elkaar gebotst. Daarbij vielen zeker vijf doden, melden de reddingsdiensten. Volgens het persagentschap ‘TASR’, dat zich baseert op informatie van de politie en spoorwegmaatschappij ZSSK zaten er ruim honderd passagiers in de EuroCitytrein. Het publieke tv-station ‘RTVS’ meldt dat de bus letterlijk uit elkaar werd

Lees meer »

Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale

Een 7-jarige jongen van een school uit Antwerpen is gisteren verdronken in een zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten tijdens een schooluitstap. Het ongeval roept pijnlijke herinneringen op aan Tristan Siegmund uit Passendale die begin juli 2017 verdronk in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam.
The post Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »