Florian en Staf openen nieuw fiets- en wandelcafé ‘Richard’:“Op 2 september starten we met een echte quiz”

Florian Delaere (27) en Staf Loncke (30) openden begin augustus hun gloednieuw fiets- en wandelcafé ‘Richard’ in Bellegem. Het duo stak oud-volkscafé ‘De Groene Wandeling’ in een nieuw jasje. Vinylplaten, fietstruitjes én gratis koffie: het is er allemaal te vinden.

Zowel Florian als Staf waren vroeger actief in jeugdhuis De Harp in Zwevegem. “Daar organiseerden we regelmatig evenementen en we stonden er ook vaak achter de toog. Toen wisten we al dat zoiets ons lag”, vertelt Florian.

“Zonder onze vrienden zou dit nooit gelukt zijn” – Florian en Staf

Plots kwamen ze het pand tegen van De Groene Wandeling en dat bracht de bal aan het rollen. “Eind juni zijn we naar het pand komen kijken en twee weken later kregen we al de sleutel”, lacht Staf. Samen met z’n vriendengroep werkte het duo alle nodige voorbereidingen af in minder dan twee maanden tijd. “We zijn onze vrienden dankbaar, want anders ging dat nooit gelukt zijn”, vult Staf nog aan.

Gevarieerd aanbod

Richard ligt ideaal voor verschillende fiets- en wandelroutes. “We zijn verschillende routes aan het uitstippelen die beginnen en eindigen aan Richard. Die zullen we dan ook aanbieden op onze website die er binnenkort komt”, zegt Florian.

Fiets- en wandelgroepen kunnen in het weekend genieten van gratis koffie tussen 9 en 10 uur. Bezoekers kunnen snuisteren door de collectie vinylplaten en hun favoriet laten afspelen in het café. Wie een kleine honger heeft, kan kiezen voor een tapasbord. Richard heeft ook een spelletjeskast, waardoor gezinnen ook voldoende aandacht krijgen.

Tien ploegen

“We willen ook maandelijks een klein evenement organiseren. Op 2 september vliegen we er al in met een echte quiz”, besluit Staf. Er kunnen tien ploegen van vier deelnemers meedoen aan 10 euro per team.

(Siel Vandorpe)

Meer info: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093457461975

The post Florian en Staf openen nieuw fiets- en wandelcafé ‘Richard’:“Op 2 september starten we met een echte quiz” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Mia Vanneste verlaat secretariaat Mandelbloesem

Het einde van elk schooljaar gaat vaak gepaard met enkele afscheidsfeestjes van enkele verdienstelijke mensen die zorgden voor een geolied team. Bij basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke is dit niet anders. Schoolhoofd Ilse Vervaeck ziet alweer een paar sterkhouders vertrekken die ze het liefst in haar team wou houden, maar er is nu eenmaal een tijd van komen en gaan. Voor

Lees meer »