Drie oud-schepenen krijgen titel van ereschepen: “Dosis gezond verstand”

In het gemeentehuis van Houthulst kregen drie oud-schepenen de titel van ereschepen. Belangrijke voorwaarde om die titel te kunnen krijgen, is minstens acht jaar de functie van schepen uitoefenen. Tamara Schotte (47, Vooruit), Geert Van Exem (56, CD&V) en Gino Keirsschieter (74, CD&V) voldoen aan dat criterium.

Tamara Schotte was vijftien jaar schepen, onder andere van Jeugd, Financiën, Kinderopvang en Senioren. “Tamara was heel jong toen ze schepen werd bij door de wol geverfde coalitiepartners”, blikt burgemeester Joris Hindryckx (CD&V) terug. “Coalitiepartners zijn officieel vrienden, maar kunnen ook vijanden zijn. Tamara had de kunde om het laagje vernis van de grootste partij af te krabben. Er zijn mensen van grote velden en mensen van kleine akkers. Beiden zijn nodig, van de laatste het meest. Mensen van grote velden mogen niet talrijk zijn, maar jij was er een van”, sprak burgemeester Hindryckx.

Landbouwbelangen

Geert Van Exem was 26 jaar schepen en meteen ook de eerste Merkemnaar die na de fusie schepen werd. Zijn bevoegdheden waren onder andere Sport, Milieu, Openbare Werken en Landbouw. “Geert is per definitie een harde werker, want hij is een West-Vlaamse boerenzoon”, typeert burgemeester Hindryckx zijn partijgenoot. “Geboren en getogen in een sympathieke familie, onmogelijk om ruzie mee te krijgen, was Geert een grote aanwinst voor de gemeenteraad en het schepencollege. Hard werken, veel gezond verstand gebruiken en goed weten wat er in de onderbuik van de gemeente plaatsvindt, dat behoort tot het DNA van Geert. Bovendien bleef hij als boerenzoon voornamelijk de belangen van de landbouwers verdedigen. Ook als schepen was hij een man tussen de mensen. Hij koos er uitdrukkelijk voor om zijn eigen beroepscarrière op een lager pitje te zetten voor het uitoefenen van zijn gemeentelijk mandaat. Geert heeft zijn leven ondertussen een heel andere wending gegeven en het gemis in het schepencollege is groot”, klinkt het bij de burgemeester.

Gino Keirsschieter tenslotte was 12 jaar OCMW-voorzitter. “Gino is een echte Houthulstenaar. Een man van het volk, maar ook niet helemaal”, zegt de burgemeester.

Engagement

“Hij werd in de loop der tijden een man met groot informeel leiderschap. Men zegt soms wel niemand is sant in eigen land, maar Gino kon dit wel. Hij is een unieke combinatie van toegankelijkheid en intelligentie. Er werd altijd echt naar hem geluisterd. Gino heeft altijd al een katholieke én een sociale ingesteldheid of overtuiging gehad. Het paste hem dan ook dat hij bewust koos voor het OCMW. Het was een verhaal en een engagement dat gewoon klopte, al had ik hem op bepaalde tijden liever als schepen gehad.”

The post Drie oud-schepenen krijgen titel van ereschepen: “Dosis gezond verstand” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »