Directrice van nieuwe Jezuïetenschool… in hartje Molenbeek: “Nee, het zal hier niet altijd rozengeur en maneschijn zijn, maar da’s op geen enkele school zo”

In een zogeheten moeilijke buurt, Sint-Jans-Molenbeek, opent morgen een nieuwe school. Een katholieke school nog wel, van de Jezuïeten. Zonder kruistekens aan de muren, maar wel met christelijke waarden. “Veel van onze leerlingen zullen moslims zijn, maar wij zijn geen missionarissen die hier zieltjes willen winnen”, vertelt directrice Corine Versteylen (50). Hoe pakt ze het dan wel aan?

Meer krantenkoppen in België

Chirokamp in Oudsbergen ontruimd na uitbraak van rotavirus

Chirogroep TOM&SAM uit het Antwerpse Merksem heeft vandaag beslist om het vakantiekamp in Oudsbergen vroegtijdig stop te zetten, wegens een uitbraak van het rotavirus. Normaal zou het kamp nog duren tot 11 juli. Alle leden, behalve de oudste groep (aspiranten), werden vandaag opgehaald door hun ouders. Het zomerkamp telde zo een 120 mensen waarvan er een 40-tal uiteindelijk ziek zijn

Lees meer »

“Mijn maag keerde om van die beelden”: alles wat we weten over Sven Pichal, die vandaag dan toch niet te horen kreeg wanneer hij voor de rechter komt

“Of jij stapt ermee naar de politie of ik doe het.” Dat ultimatum bracht destijds de bal aan het rollen. En het bracht véél aan het licht, zo ook de duistere kant van radiomaker Sven Pichal en zijn vrienden. De zaak kreeg al veel media-aandacht, maar deze ochtend is ook bepaald dat de zaak – over het bezit en de

Lees meer »

Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af naar start competitie

Wat vliegt de tijd: binnen drie weken trapt Club Brugge het nieuwe voetbalseizoen alweer op gang tegen KV Mechelen. De clubs zullen nauwelijks een maand voorbereiding hebben gehad. Maar hoe staan de drie West-Vlaamse eersteklassers er vandaag voor? Een overzicht van de snelbouw bij Club, Cercle en Veekaa.
The post Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »

Redders aan zee gaan digitaal met nieuwe software: “Zo herenigen we kinderen nog sneller met ouders”

IKWV, de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen, gaat mee met de (ge)tijd(en). Om haar dagelijkse werking te moderniseren ging de reddersvereniging in zee met Belgisch softwarespecialist PeopleWare om een oplossing te ontwikkelen specifiek op basis van haar noden en vereisten. Die moet de IKWV toelaten om verloren gelopen kinderen sneller te herenigen met hun ouders, interventies vlotter op te volgen en de

Lees meer »

Sven Ornelis voelt zich als inwijkeling niet scheef bekeken in Barcelona: “Er is enkel protest tegen uitspattingen van toeristen”

Sven Ornelis heeft al tien jaar een appartement in Barcelona. Maar de sfeer lijkt daar steeds meer te veranderen. De inwoners beginnen zich namelijk te keren tegen de massa’s toeristen. Afgelopen zaterdag trokken zelfs 2.800 inwoners de straat op om te protesteren. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan”, verduidelijkt Sven in ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

Links front wint verrassend Franse verkiezingen: “Geen enkele meerderheid kan geleid worden door extremen”

Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) is bij de Franse verkiezingen tegen alle verwachtingen pas derde geëindigd. Het linkse Nouveau Front populaire (NFP) kwam verrassend als winnaar uit de bus. Ensemble van president Emmanuel Macron haalde uiteindelijk meer zetels dan RN binnen bij de parlementsverkiezingen. Nu is het aan hem om een werkbare meerderheid in het Assemblée te vinden.

Lees meer »

Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Amper een maand na een vorige veroordeling kon een 34-jarige automobiliste in Moen bij Zwevegem opnieuw met een glas teveel achter het stuur geklist worden. Alhoewel het niet nodig was, drong ze samen met haar advocaat zelf aan op een alcoholslot.
The post Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »