Dave Van Mol van WS Bellegem is duidelijk: “Een andere ploeg trainen? Nooit!”

WS Bellegem is al meerdere jaren een vaste abonnee in vierde provinciale. En ook voor dit seizoen koesteren de groen-witten geen steile ambities. “Zoveel mogelijk de eigen jeugd doorstromingskansen geven en bovenal moet het geestig blijven”, zegt de kersverse T1 Dave Van Mol.

Vorig seizoen, na het uitblijven van goede resultaten, gooide toenmalig T1 Frederic Cardon de handdoek in de ring. Lander Vermeulen nam over, en kreeg er opnieuw de schwung in. Voor dit seizoen is het Dave Van Mol die de lakens uitdeelt. “Bij ons is er geen sprake van T1 en T2”, reageert de 50-jarige Van Mol. “Lander en ik zijn twee handen op één buik, we doen alles samen. Of we een bepaalde plaats in het vizier hebben? Niet speciaal. De doorstroming van de eigen jeugd staat helemaal voorop. Uiteraard komen we op het veld met de bedoeling om te winnen. Maar het moet vooral geestig blijven. Meerdere clubs zijn al over de kop gegaan omdat hun ambities verder reikten dan dat de clubkas rijk was. Wij zullen ons daar niet aan bezondigen.”

Bescheiden ambities

In het verleden behoorde Dave Van Mol tot de generatie Bellegemse voetballers die het zelfs tot in tweede provinciale bracht. “Dat was toen nog in de prehistorie”, lacht Dave. “Voorheen heb ik me bij WS Bellegem nog verdienstelijk gemaakt als jeugdtrainer, ik ben de ploeg altijd blijven volgen. Het is trouwens uit liefde voor de club dat ik de taak aanvaardde. Ik wil iets terugdoen voor de mooie momenten die ik hier als voetballer beleefde. WS Bellegem is de ploeg van mijn hart. Als trainer zijn mijn ambities bescheiden. Nooit zal ik een andere ploeg trainen dan WS Bellegem.” (AVWM)

Zaterdag 2 september om 18.30 uur: WS Desselgem – WS Bellegem.

The post Dave Van Mol van WS Bellegem is duidelijk: “Een andere ploeg trainen? Nooit!” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »