Culinair Middelkerke laat zich van zijn beste kant zien op tiende editie Tastoe

Culinair Middelkerke laat zich op zaterdag 2 en zondag 3 september van zijn beste kant zien op de tiende editie van Tastoe, tussen de duinen en het Sint-Laureinsstrand in Westende. Elf restaurants en zeven drankspecialisten serveren er het vele lokale lekkers.

Met de Noordzee als achtergrond en de wuivende duinen als decor, brengt Tastoe de lokale restaurants en brouwerijen samen om hun passie voor streekproducten te delen.

Sommeliers

Ook voor de liefhebbers van goede wijn is Tastoe een paradijs. Middelkerkse sommeliers presenteren een selectie van wijnen en bubbels die naadloos aansluiten bij de gerechten.

Een organisatie getekend Dienst voor Toerisme, onder leiding van Rosalie Verlinde en Tastoe-coördinator Bram Opstaele.

Culinaire topactiviteiten

Tom Dedecker, schepen voor Toerisme, is in de wolken: “Middelkerke en zijn deelgemeenten staan al sinds jaar en dag borg voor diverse culinaire topactiviteiten: Bier aan Zee, Bubbels aan Zee, Hap Festival en uiteraard de klapper van het jaar, het Champagneweekend, zijn events die onze gemeente in de culinaire kijker stellen.”

“Met Tastoe combineren we zowat al deze toppers: gezelligheid, lekkere hapjes, de beste plaatselijke bieren, een unieke sfeer met uitzicht op zee, dat alles in een prachtig kader, ingevuld door onze beste chefs en hun medewerkers. Duidelijk een sociaal gebeuren waarbij bewoners en vakantiegangers zich één voelen met Middelkerke.”

Gemotiveerde standhouders

Het worden alvast opnieuw twee op-en-top gevulde, smaakvolle dagen. De restaurants ‘t Hoeveke, Madeleine, Vecino, The Lord, De Sauteuse, Goust, Kromme Elleboog, Mi Gusta, De Lanteirne, Vlass en Kapelle zorgen voor de beste hapjes.

Voor de drankjes tekenen De Kustbrouwerij, Braven Apostel, Jus de Mer, Mats Bar, Wijn aan Zee, Cocktailbar Muchacha en Zeal of Grapes.

Tastoe-coördinator Bram Opstaele: “Onze dank gaat alvast uit naar onze gemotiveerde en ondernemende standhouders, die telkens het beste van zichzelf naar voren schuiven.” (Georges Keters/Peter Germonprez)

Praktisch

Tastoe vindt plaats aan de Koning Ridderdijk (Sint-Laureinsstrand) in Westende, op zaterdag 2 september van 11 tot 24 uur en op zondag 3 september van 11 tot 22 uur.

De keukens zijn open tot 21 uur. Elke dag is er een avondfeest met deejay vanaf 18 uur. De toegang is gratis. Tastoe-jetons koop je aan de kassa.

Info: www.middelkerke.be/nl/toerisme/evenementen/tastoefacebook TastoeMiddelkerke

The post Culinair Middelkerke laat zich van zijn beste kant zien op tiende editie Tastoe is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Frankrijk heeft ‘bunker’ Maignan, maar de Rode Duivels hebben Koen Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »