Beweging.net zet borden uit met duidelijke boodschap: “Niemand wil dat er voor zijn ‘zulle’ te snel gereden wordt”

Beweging.net Zedelgem zet opnieuw zijn ‘zulle’-borden uit. “Naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar willen we de mensen erop wijzen dat ze zich aan de toegelaten snelheden moeten houden”, aldus voorzitter Wouter Vlaemynck.

’t is hier 50 zulle, met die boodschap worden de bewoners van Zedelgem-dorp en Zedelgem De Leeuw straks opnieuw geconfronteerd. “We merken dat het nodig is”, begint Wouter Vlaemynck, voorzitter van Beweging.net. “Links en rechts krijgen we te horen dat er veel te snel gereden wordt in bepaalde straten. Zo zijn er nu bijvoorbeeld heel wat klachten van mensen die in De Linde wonen, omdat het verkeer daar omgeleid wordt door de werken in de Groenestraat. Sommigen ijveren zelfs om er een zone 30 van te maken, anderen zouden al lang blij zijn dat bestuurders zich aan de snelheid van 50 km/u zouden houden.”

Vlammen

“Maar ook in de Dr. Adriaensstraat, die door de werken in de Groenestraat eenrichtingsverkeer is, wordt er door sommige chauffeurs echt gevlamd. Ook in de Hollebekestraat en de Snellegemsestraat is er nood aan onze Zulle-borden, want ook daar wordt te snel gereden. En er zijn natuurlijk nog straten, maar met een opsomming zouden we te ver uitweiden.”

De Zulle-campagne werd opgestart in 2014. “Eerst in Zedelgem, later in Groot-Zedelgem, maar nu na enkele coronavrije jaren enkel opnieuw in Zedelgem”, licht de voorzitter voort toe. “’Zulle’ is niet alleen een tussenwerpsel dat mensen gebruiken, het is ook dialect voor drempel. Niemand wil dat er te snel gereden wordt voor zijn eigen ‘zulle’, maar sommigen doen het helaas wel voor een ander zijn ‘zulle’. Om te besluiten willen we ook nog eens extra aandacht vragen voor de fietsstraten. Daar mogen fietsers niet ingehaald worden en is de snelheid beperkt tot 30 km/u.” (BC)

The post Beweging.net zet borden uit met duidelijke boodschap: “Niemand wil dat er voor zijn ‘zulle’ te snel gereden wordt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 1: ex-wielrenster Lieselot Decroix (37).
The post Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »