Vrees voor meer daklozen na maatregel De Moor (CD&V) tegen mannelijke asielzoekers

De beslissing van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) om alleenstaande, mannelijke asielzoekers tijdelijk geen opvang meer te bieden in het Fedasil-netwerk, stuit ook bij Artsen Zonder Grenzen (AZG) op onbegrip. “De beslissing is een absurd idee dat het aantal mensen op straat alleen maar zal doen toenemen”, zegt Jean-Paul Mangion, medisch coördinator bij de hulporganisatie.

Meer krantenkoppen in België

“Er zijn maanden dat er geen euro binnenkomt”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Heeft het gezicht van Andy Peelman (40) een houdbaarheidsdatum? Hoe verliep de eerste keer seks voor Ben Segers (50)? En hoeveel verdient influencer Steffi Vertriest (37)? In de nieuwe podcastafleveringen laten bekende Vlamingen opnieuw alle remmingen vallen en spreken zonder schroom over onderwerpen die ze nog nooit met het publiek hebben gedeeld. “Ik werd onzeker doordat ik tijdens de seks

Lees meer »

KAART. Van Mil in Mol tot Emma in Malle: deze namen kregen baby’s de voorbije 10 jaar het vaakst in jouw gemeente

Olivia en Noah waren in 2023 de meest gegeven babynamen in Vlaanderen en bij uitbreiding in heel België. Een stad als Mortsel kan dan ook als representatief worden gezien, want tussen 2014 en 2023 waren Noah (19 keer) en Olivia (16) de meest gegeven voornamen aan pasgeboren baby’s. Maar in heel wat andere steden en gemeenten voeren andere meisjes- en

Lees meer »

Als een hogepriester van de liefde: Lenny Kravitz (60) betovert Rock Werchter met oeuvre vol erotiek

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien een overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Muzikaal kon het allemaal wat

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Dit woord mag de nanny van prins William en prinses Kate nooit gebruiken: “Uit respect voor de kinderen”

Maria Borrallo is al enkele jaren de toegewijde nanny van prins George (10), prinses Charlotte (9) en prins Louis (6). Maar het leven als koninklijke nanny is niet altijd zo simpel. Er zijn heel wat strenge regels en protocollen waarmee ze rekening moet houden. Zo mag Maria bijvoorbeeld het alledaagse woord ‘kids’ nooit gebruiken als ze de kleintjes wil roepen.

Lees meer »

Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest

Het feestcomité Midden-Pastoriestraat in Sint-Andries hield onlangs zijn zesde buurtfeest. De jaarlijkse traditie aan de start van de zomer lokte zoals elk jaar een honderdtal bewoners.
The post Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »