Voetbalclub Mandel United onderging (lichte) naamsverandering en trekt nog nieuwe doelman aan

FC Mandel United Izegem is voortaan de volledige naam van de ploeg die in de voetbalwereld meestal kortweg als ‘Mandel’ wordt bestempeld. De plaatsnaam ‘Ingelmunster’ is zes jaar na de fusie dus verdwenen. Een echte Ingelmunsterse link was er ook niet meer, met SV Ingelmunster – dat dit seizoen in tweede provinciale zal aantreden – speelt er ondertussen al een nieuwe ploeg in het Brigandsstadion.

SV Ingelmunster startte in 2019 aan een eigen nieuw verhaal, nadat eerder KSV Ingelmunster en OMS Ingelmunster (heropgericht na de fusie met Harelbeke) de rood-gele kleuren vertegenwoordigden. Mandel United speelde twee seizoenen in Ingelmunster en nam dan de intrek in het vernieuwde Izegemse stadion, dat later tot Skyline Arena werd omgedoopt.

De naamsverandering van Mandel United is dus niet onlogisch. Alles speelt zich af in Izegem en Ingelmunster schrijft aan een eigen verhaal, het staat ondertussen al voor het vijfde seizoen. Ook in bestuurskringen zijn de ‘Ingelmunsterse’ mensen al een tijdje uit beeld bij Mandel. Mandel United Izegem draagt nog altijd het stamnummer 935 van KFC Izegem.

Nieuwe doelman

Ondertussen trok Mandel United met Gauthier Vandesteene nog een extra doelman aan. Hij speelde nog in de jeugd van Mandel United, trok daarna naar SV Roeselare en kwam vorig seizoen uit voor Sparta Petegem. Met Kenny Deré en Jorgen Rogiers had Mandel al twee keepers in de A-kern.

The post Voetbalclub Mandel United onderging (lichte) naamsverandering en trekt nog nieuwe doelman aan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »