Uitkijken naar thuisrace: belofte Alessio De Maere (21) rijdt Flanders Tomorrow Tour

Alessio De Maere (21) uit Gistel is aan zijn periode als stagiair bij Tarteletto-Isorex bezig, maar dit weekend rijdt de Gistelnaar met Dovy Keukens-FCC nog de Flanders Tomorrow Tour. “Hier heb ik lang naar uitgekeken.”

Vorig seizoen, als tweedejaarsbelofte, kende Alessio De Maere zijn beste periode in het tweede deel van het seizoen, bekroond met ereplaatsen in de Ronde van Oost-Vlaanderen, Wingene en de Flanders Tomorrow Tour. In die driedaagse in eigen provincie werd hij achtste in de slotrit. Ook dit jaar heeft De Maere er een hoofddoel van gemaakt. Dat belooft, want net als in 2022 heeft de Gistelnaar van Dovy Keukens-FCC zijn beste benen voor de zomer opgespaard. “Dat klopt”, knikt De Maere. “Ik opende nochtans goed in Gent-Staden, maar daarna werd het elke week iets minder. Ik sukkelde ook even met de gezondheid. Gelukkig begint het nu beter te lopen.”

Negende op BK

Dat is een understatement. De Maere liet zich opmerken in de Ronde van Oost-Vlaanderen en het BK op de weg voor beloften, waarin hij negende werd. “Ik kijk dan ook uit naar het laatste deel van dit seizoen. Ik heb altijd gezegd dat de Flanders Tomorrow Tour het doel was, maar ik wilde eerder dit jaar ook goed zijn in Gent-Wevelgem, waar ik me door enkele foutjes niet in de kijker kon rijden. Ook in de Youngster Coast Challenge waren de benen goed, alleen viel de uitslag tegen.”

“De Flanders Tomorrow Tour is een koers die me moet liggen”

Dinsdag legde De Maere zijn laatste examen van zijn studie lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie in Torhout af. “Normaal zal ik nu een half jaar tot een jaar alles op de koers zetten, in combinatie met een kleine avondstudie. Ik weet nog niet wat, maar alleen koersen is ook niet alles. Hopelijk kan ik zo nog een extra stapje vooruit zetten, want de combinatie met mijn studie was niet altijd even gemakkelijk.”

Welke ploeg?

Marc Hemeryck is de trainer van De Maere. “Al werk ik in de winter voor mijn krachttraining ook samen met Jans Parrein. Vorige winter werkte ik voor de eerste keer met hem samen. Het is voor herhaling vatbaar in de aanloop naar mijn vierde en laatste seizoen als belofte.”

Voor welke ploeg De Maere dan zal uitkomen, is nog niet zeker. Sinds kort is hij aan de slag als stagiair bij het continentale Tarteletto-Isorex. “Onder meer het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp staat nog op mijn programma. Ik kijk ernaar uit, maar op vlak van prestaties moeten we afwachten wat er mogelijk is. Voor 2024 staat er op papier nog niets vast. Natuurlijk hoop ik de stap naar Tarteletto-Isorex te kunnen zetten, maar ik wacht af of zij geïnteresseerd zullen zijn.”

Dit weekend mag De Maere zich bewijzen in de Flanders Tomorrow Tour. Gisteren was er de openingsrit in Nieuwpoort. Vandaag staat een heuvelachtige etappe in Poperinge op het programma. Morgen wordt er afgesloten met een tijdrit over 12,7 km in Wulpen, gevolgd door een namiddagetappe in lijn van Kortemark naar Handzame. “Het is een wedstrijd die me moet liggen. Drie dagen lang door mijn streek. Waarschijnlijk zal er enkele keren gesprint moeten worden. Daar kijk ik naar uit, want ook op het BK reed ik al een sterke sprint. Ik trek er met een goed gevoel naartoe.”

The post Uitkijken naar thuisrace: belofte Alessio De Maere (21) rijdt Flanders Tomorrow Tour is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »