Sven Pichal blijft in de cel omdat hij “harde, extreme beelden” uitwisselde: “Hij is een menselijk wrak”

Eerst zes en nu nog eens minstens veertien extra dagen. Radiopresentator Sven Pichal (44) zal al minstens twintig dagen in de gevangenis van Turnhout doorbrengen. Omdat hij, net als andere verdachten, “harde, extreme beelden” bezat en verspreidde. “Hij is een menselijk wrak.”

Meer krantenkoppen in België

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (0-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – Club leidt met 0-1.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »