Speelplaats en schoolomgeving Frères wordt groene oase in Brugse binnenstad

Het wordt even wennen voor de leerlingen van de Frères wanneer ze vrijdag na een deugddoende vakantie terug op de speelplaats zullen verzamelen. Dankzij een subsidie van het ING Fonds voor Duurzame Gebouwen, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, werden de voorbije dagen kabels aangebracht aan de gevels op de speelplaats, waarlangs binnenkort klimplanten zullen groeien.

“De kabels zijn klimhulpen voor de tientallen planten die we in de grond stoppen. Aan één gevel werden de kabel kriskras door elkaar gespannen en dat is een absolute primeur voor Vlaanderen. Over enkele jaren zullen deze sombere gevels er helemaal anders uitzien”, vertelt Bruno Verschaeve van vzw Groene Gevel.

“Dit is pas de eerste fase van de vergroening van zowel de speelplaats als de schoolomgeving”, vult directeur Tim Coppejans aan. Binnenkort zal Stad Brugge het Guido Gezelleplein ontharden en vergroenen en begin 2024 starten we de derde fase, die een volledige ontharding en vergroening van de speelplaats omvat. Onze leerlingen zullen tegen het einde van het schooljaar studeren en ontspannen in een groene oase. (PDC)

The post Speelplaats en schoolomgeving Frères wordt groene oase in Brugse binnenstad is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politie zet pro-Palestijnse studenten uit ULB-campus in Brussel

De politie is begonnen met de uitzetting van de pro-Palestijnse bezetters aan de Université Libre de Bruxelles (ULB). Rector Annemie Schaus had de bezetters gevraagd het gebouw te verlaten. Zij gaven geen gehoor aan de eis en bleven het gebouw B op campus Solbosch bezetten. De protesten aan de campus duren intussen al meer dan een maand.

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

Rammstein spartelde bij zonlicht, maar werd net als horror en porno steeds lekkerder bij nacht

Het mocht weer ranzig. Een grote baby stierf in de vlammen van een kinderkoets. Met ‘Pussy’ keerde een klassieker uit ballingschap terug en de fallus werd een kanon, maar sproeide als vanouds. Zanger Till Lindeman torste vorig jaar in Brussel nog een vermoeden van seksueel roofdier. In Oostende kwam Rammstein zonder zorgen. En aanvankelijk ook zonder ‘stürm’ en al helemaal

Lees meer »