Sabina en Gilbert vieren hun briljanten huwelijksverjaardag

Sabina Terryn (92) van Langemark en Gilbert Deschrevel (89) van Boezinge huwden op 20 september 1958. Ze vierden hun bijna briljanten huwelijksverjaardag op zaterdag 19 augustus in feestzaal De Zilverbergstatie. Schepen Nathalie Muylle was er namens de stad aanwezig om het briljanten paar geluk te wensen.

Het koppel is via familie in Roeselare beland en ze wonen sinds 1964 in de Mezenstraat. Gilbert volgde de richting mechanica aan het VTI in Ieper en bekwaamde zich verder, via avondonderwijs, aan het Roeselaarse VTI. Hij werkte het grootste deel van zijn beroepsloopbaan bij La Brugeoise (nu Alstom) in Brugge. Sabina was zorgzame huisvrouw en toegewijde moeder voor haar kinderen Dirk en Ann. Dirk woont opnieuw tijdelijk bij zijn ouders en Ann, gehuwd met Piet Vandenabeele, woont ook in Roeselare. Maarten, Jorike en Sander zijn hun kleinkinderen. Siebe en Sanne hun achterkleinkinderen. Gilbert was mede dankzij bijscholing van veel (technische) markten thuis en heeft grote en kleine karweien uitgevoerd aan eigen huis en aan de huizen van zijn kinderen. Petanque samen met de Coloravrienden in Beveren was voor hem een fijne uitlaatklep, evenals het kweken en verzorgen van parkieten. Sabina is verzot op het invullen van kruiswoordraadsels en woordzoekers. Ze was lid van KAV en beide van OKRA op de Godelieve parochie.

Advies

“Doen wat je moet doen”, dat is volgens Gilbert een van de voorwaarden om al 65 jaar lief en leed te delen. “En veel toegeven”, voegt Sabina er glimlachend aan toe. Nu op naar platina! (AD)

The post Sabina en Gilbert vieren hun briljanten huwelijksverjaardag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Britse kranten kijken vooruit naar klinkende overwinning voor Labour en afgang van “arrogante clowns” van conservatieve partij

De Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Premier Rishi Sunak en zijn Tories staan er historisch slecht voor in de polls en dat is te zien op de voorpagina’s van de Britse kranten. De tabloid ‘Daily Star’ zet zelfs clownsschoenen op de cover en verkneukelt zich erover dat de conservatieve “clowns” en “bedriegers” morgen

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Canada stoot door naar de halve finales, waar titelverdediger Argentinië en Messi wachten

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste knullig, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Zij nemen het op tegen Canada – eveneens door na penalty’s. Volg al het

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »