Nieuw contract voor Yari Verschaeren? Gesprekken tussen Anderlecht en middenvelder verlopen gunstig

Zondag gaat leider Anderlecht op bezoek bij Racing Genk. Paars-wit is met 12 op 12 in goede doen en zakt met vertrouwen af richting Limburg. Volg alles in aanloop naar de topper en natuurlijk de match zelf op de voet in onderstaande liveblog.

Meer krantenkoppen in België

FBI bevestigt dat oor van Donald Trump geraakt werd door kogel

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft vrijdag bevestigd dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wel degelijk aan het oor geraakt werd door een “volledige of gefragmenteerde” kogel bij de moordpoging op Trump op 13 juli tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania.

Lees meer »

Waarom Nafi Thiam nóg beter zou presteren als ze een kapje zou dragen

Marginal gains. Kleine winsten. In het wielrennen is de speurtocht naar technologische innovaties al dagelijkse kost, maar dat is lang niet in alle sporten zo. Neem nu de atletiek. Ja, nieuwe loopschoenen en superspikes bleken wel een heuse revolutie te ontketenen, maar toch valt er in veel disciplines nog winst te halen, zo blijkt uit een studie van professor aerodynamica

Lees meer »

Schip redt 196 mensen voor kust van Libië, maar krijgt aanleghaven toegewezen op 1.500 kilometer: “Zullen dagen onderweg zijn”

De Ocean Viking, het reddingsschip van de ngo SOS Méditerranée, heeft dinsdagochtend 196 mensen gered tijdens twee reddingsoperaties voor de kust van Libië. Onder hen bevinden zich negen niet-begeleide minderjarigen en één vrouw, aldus de ngo. “De meeste geredde personen zijn afkomstig uit Bangladesh, Pakistan, Egypte en Soedan”, klinkt het nog.

Lees meer »

Ze drijven de pleinen tot wanhoop, maar de nachtwinkels doen gouden zaken: “We werken zelfs met een portier om het volk te spreiden”

Er wordt te weinig gedronken tijdens de Gentse Feesten. Tenminste, aan de togen op de pleinen. Nachtwinkels doen intussen gouden zaken, maar daardoor krijgen de pleinen het moeilijk om de gratis optredens te financieren. Het einde van de Gentse Feesten dreigt, zeggen de organisatoren. “Maar wij hebben ook recht op onze broodwinning. Geloof me: we werken keihard.”

Lees meer »

“‘Over een uurtje ben ik terug’, zei hij”: dief (28) steelt Porsche van 40.000 euro tijdens testrit in Pelt, zaakvoerders rijden hem klem

Het leek nochtans een betrouwbare jongeman (28) die oprecht bereid was om 40.000 euro neer te tellen voor een Porsche Panamera, maar bij de testrit ging het mis. De twintiger — die verrassend genoeg wel zijn échte identiteitsgegevens achterliet — reed met het voertuig gewoon naar huis, maar werd dankzij een oproep op sociale media door de Peltse zaakvoerders zelf

Lees meer »

“Er moet een schepen komen voor tradities en monumenten”: Vooruit wil meer aandacht Oostendse authenticiteit

Met enkele concrete voorstellen vraagt Vooruit Plus aandacht voor Oostendse tradities en monumenten. “We willen ze bewaken en sommige tradities terugbrengen”, klinkt het bij John Crombez en Niko Geldhof. Ze willen een aparte schepen voor toerisme die ook waakt over de authenticiteit.
The post “Er moet een schepen komen voor tradities en monumenten”: Vooruit wil meer aandacht Oostendse authenticiteit

Lees meer »

85 jaar geleden voer eerste schip over het Albertkanaal: werk van 12.000 arbeiders haalt nu dagelijks 5000 vrachtwagens van de snelweg

Vandaag is het exact 85 jaar geleden dat het eerste schip over het Albertkanaal voer. De waterweg verbindt Luik met de haven van Antwerpen, over 129 kilometer. 12.000 arbeiders hebben 9 jaar lang gegraven om het kanaal aan te leggen. Dat Albertkanaal heeft in de loop van de jaren alleen maar meer belang gekregen, omdat langs de oever zich ook

Lees meer »

Belgian Cats starten met verrassende nederlaag tegen Duitsland op Olympische Spelen

De Belgian Cats zijn maandag met een valse noot gestart aan het olympisch basketbaltoernooi bij de vrouwen op de Spelen in Parijs. De Belgische basketbalvrouwen liepen in hun opener in Rijsel een blauwtje tegen de olympische debutant Duitsland: 83-69 (rust: 46-25).
The post Belgian Cats starten met verrassende nederlaag tegen Duitsland op Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

15 doden bij 2 Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis

Bij 2 Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis zijn zeker 15 Palestijnen omgekomen. Dat bericht het Qatarese nieuwsmedium Al-Jazeera op basis van dokters ter plaatse. Bij een van de aanvallen, op een vluchtelingenkamp in de reio al-Mawasi, vielen 5 doden, onder wie een 4 maanden oude baby.

Lees meer »