N-VA verzet zich tegen ruime zone 30 in centrum van Roeselare: “Dat is gewoon absurd”

Vanaf 1 september geldt er een ruime zone 30 in het centrum van Roeselare. Met die maatregel hoopt het stadsbestuur dat iedereen zich op een veilige en comfortabele manier kan verplaatsen. Oppositiepartij N-VA vindt de nieuwe maatregel een stap te ver. De partij hield woensdagavond een flyeractie. “24/24 en 365 dagen per jaar zone 30, dat is gewoon absurd.”

De stad voert op 1 september een grote zone 30 in het centrum in. In quasi alle straten die binnen de kleine ring liggen mag men straks nog maximaal 30 km/uur rijden. “In de Meensesteenweg, Hoogleedsesteenweg, Brugsesteenweg en Iepersestraat hebben we de zone 50 verlengd tot zo ver mogelijk in het centrum. Dat zijn belangrijke invalswegen”, aldus schepen van Mobiliteit Stefaan Van Coillie (CD&V).

Het stadsbestuur hoopt met de grote zone 30 de verkeersveiligheid in het centrum te verbeteren. “Bij een aanrijding aan 30 km/uur is de impact gewoon veel minder. Daarnaast kiezen we ook voor uniformiteit. Straks is het duidelijk waar men 30 moet en waar chauffeurs aan hogere snelheden mogen rijden. Een zone 30 kan ook sluipverkeer ontmoedigen en stimuleert fietsen en wandelen.”

N-VA gaat niet akkoord

Voor oppositiepartij N-VA gaat deze maatregel te ver. “Wij vinden dit absurd. Nadat het stadsbestuur in het centrum van Rumbeke recent al een zone 30 invoerde, waarbij er veel protest kwam van de burgers, voeren ze nu ook deze maatregel in Roeselare door”, aldus Brecht Vermeulen. De partij hield gisteren een flyeractie aan verschillende invalswegen naar het centrum. “Wij vinden verkeersveiligheid heel belangrijk, maar wat is het nut van een algemene zone 30 en dat 24/24 en 365 dagen per dag?” Partijgenoot Siska Rommel merkt dat er heel van haar buren zich zorgen maken over de zone 30. “Wij wonen zelf in de buurt van de Hoogleedsesteenweg, niet zo ver dus van het centrum. Ik vind dat deze maatregel, net zoals in Rumbeke, ondoordacht is. Volgend jaar zal het afschaffen van deze algemene maatregel in het centrum van Roeselare en Rumbeke zeker één van de programmapunten zijn in ons verkiezingsprogramma.”

Gedoogbeleid

Het stadsbestuur van Roeselare merkt dat in andere steden een dergelijke maatregel werkt. “Zelfs in steden waar N-VA aan het roer is werd er al 30 km/uur ingevoerd in het centrum. We beseffen maar al te goed dat het in het begin aanpassen wordt. Daarom hanteren we de eerste twee maanden een gedoogbeleid waarbij de nadruk ligt op sensibiliseren. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat mensen zich aan de nieuwe maatregel houden want in de toekomst zal de politie wel controles uitvoeren.”

The post N-VA verzet zich tegen ruime zone 30 in centrum van Roeselare: “Dat is gewoon absurd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

Monsterboete voor Fluvius? “Hou mijn hart vast als ik verbruik van twee jaar ga moeten betalen”

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »