KVC Wingene mikt op de linkerkolom: “Blijven inzetten op eigen jeugd”

In het tweede seizoen na de herstart in vierde provinciale promoveerde KVC Wingene via de titel. Toch kwam er een nieuwe trainersstaf die een nieuwe aanpak inluidt. De meeste spelers verlengden hun contract, vijf nieuwe spelers kwamen erbij. Zaterdag opent Wingene de competitie tegen Aarsele.

Tijdens de druk bijgewoonde ploegvoorstelling wou voorzitter Pieter Derudder nog even terugblikken op het vorige succesvolle seizoen. “We speelden kampioen en daar is een beker aan verbonden. Die wil ik dan ook overhandigen aan onze kapitein”, aldus de voorzitter. Onder een luid applaus kwam Aaron Derudder die in ontvangst nemen.

Trainerstrio

Daarna werd het nieuwe trainerstrio voorgesteld. T1 Giovanni Pommelaere trainde de jeugd bij Deinze en Cercle Brugge, was ook actief bij KVC en woont in Wingene. “De eigen jeugd integreren is dan ook belangrijk”, aldus de trainer. “Mijn ambitie is een goede start nemen en mikken op de linkerkolom.”

Philippe Mercier en Filip Deseck zijn de nieuwe beloftetrainers waarmee Giovanni nauw zal samenwerken. Filip Vancompernolle blijft keeperstrainer. Lander Buysse, Siebe Vantourenhout, Emiel Gheldhof, Jarne Naert en Jonas Raes zijn de nieuwe spelers die werden voorgesteld.

KVC Wingene-quiz

“We spelen in een mooie reeks die heel wat derby’s op het programma heeft en dat brengt hopelijk heel wat supporters op de been”, verduidelijkt de voorzitter.

“Er wordt opnieuw entreegeld gevraagd en we hebben ook nog medewerkers nodig. We zijn een zeer familiale club en willen dat verder aanhalen door het organiseren van evenementen, zoals een spaghettiavond, een menu met stoverij en de zakenlunch. Nieuw is de KVC Wingene-quiz. We willen ook onze kantine gezelliger maken”, besloot voorzitter Derudder.

De ploegvoorstelling werd afgesloten met een afterparty.

KVC Wingene opent de competitie op zaterdag 2 september om 19.30 uur thuis tegen KFC Aarsele.

The post KVC Wingene mikt op de linkerkolom: “Blijven inzetten op eigen jeugd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Voetbalbond verontschuldigt zich voor verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen”

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen

GO!-basisschool Stene aan de Steensedijk sloot het schooljaar sportief af met Olympische Spelen voor alle leerlingen en het uitwuiven van meester Bernard Jonckheere, die op welverdiend pensioen gaat.
The post GO!-basisschool Stene sluit schooljaar af met Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ken je mij niet meer?”: Hartverwarmende reünie tussen taxichauffeur en oude jeugdvriend gaat de wereld rond

Uber-chauffeur Danny uit de Amerikaanse staat Texas brengt dagelijks tientallen klanten van de ene naar de andere locatie. Maar in januari werd hij aangenaam verrast door één van hen. Hij voerde een beleefde conversatie met zijn klant John, toen hij plots werd onderbroken. “Man, ik ken jou”, zei de man. “Ken je mij niet meer?” Danny beleefde vervolgens een heuglijk

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »