Kortrijk lanceert gratis proefproject met deelbuggy’s: “We roepen mensen met kinderen op om concept uit te testen”

Nog tot 17 september kunnen jonge gezinnen gebruikmaken van het gratis proefproject met deelbare buggy’s. “Met deze extra service willen we shoppen met kleine kinderen makkelijker maken”, aldus Axel Weydts, schepen van Mobiliteit. Begin volgend jaar, na wat finetunen op basis van de feedback, wordt het concept van Strollo officieel uitgerold.

“Ook de aantrekkingskracht van Kortrijk als winkelstad wordt verder versterkt” – Weydts

Jonge ouders die komen shoppen met de (bak)fiets, openbaar vervoer of een te volle kofferruimte zeulen liever geen buggy mee. Daarom lanceert Stad Kortrijk een nieuwe oplossing: de deelkinderwagens van Strollo. “We hebben oprecht vertrouwen in het succes van dit proefproject. Het moedigt nog meer mensen aan om zich duurzaam naar de stad te verplaatsen en auto’s uit het centrum te weren. Het is een nieuwe service die we introduceren om ook de aantrekkingskracht van Kortrijk als winkelstad verder te versterken”, aldus Weydts. Het proefproject loopt ook in Leuven en Planckendael.

“Je kan makkelijk de overstap maken van bakfiets naar buggy en omgekeerd, en zo de auto thuislaten” – Eef

Eef Vandenbogaerde (31) en Ben Holvoet (31) waagden zich aan een eerste ritje met hun dochter Renée (1). “De kinderwagens rijden goed. Het is ook heel praktisch. Ben kwam met de bakfiets en hoefde geen buggy mee te zeulen. Zo is er voldoende ruimte voor andere spullen wanneer je gaat shoppen. Je kan makkelijk de overstap maken van bakfiets naar buggy en omgekeerd, en zo de auto thuislaten”, vertelt Eef. Ook K-manager Dominique Desmeytere is fan van het project. “Veel mensen komen tegenwoordig met de fiets, waaronder ouders met jonge kinderen en die zie je vaak sukkelen. Als fulltime opa weet ik dat een buggy veel plaats inneemt. Deze dienst is al lange tijd een vraag bij onze klanten. We blijven inzetten op meer faciliteiten voor ouders.”

Hoe werkt Strollo?

Tijdens de proefperiode tot 17 september zijn er drie Strollo’s beschikbaar in de Sionstraat ter hoogte van de roltrappen van winkelcentrum K. Je kan de buggy via app.strollo.be reserveren tijdens de openingsuren: van maandag tot en met zaterdag, van 10 tot 19 uur. Bijkomend kan je ook tijdens de braderie op zondag 3 september het deelsysteem uittesten. Het digitaal slot van de gereserveerde Strollo’s kan je ontgrendelen met een QR-code. “Je bent altijd verzekerd van beschikbaarheid wanneer je ze nodig hebt. Zonder reservatie rijden de kinderwagens niet. Daarnaast werd een parameter ingesteld voor een bepaalde zone, ga je daarbuiten dan gaat een geluid af. Het trackingsysteem bezorgt ons ook interessante informatie. Op termijn kunnen we de beweging in kaart brengen en kunnen handelaars weten welke doelgroep passeert en wanneer”, legt Sofie Commeyne van Strollo uit.

The post Kortrijk lanceert gratis proefproject met deelbuggy’s: “We roepen mensen met kinderen op om concept uit te testen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wie vertrekt er dit weekend op reis? En zijn jullie valiezen al gemaakt??
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-minister Pieter De Crem spreekt na vier jaar op zijn tanden bijten: “De kiezer heeft Vlaams en rechts gestemd, maar niet op CD&V. Dat moet een belletje doen afgaan”

“Dit was het slechtste resultaat voor CD&V sinds 1946.” Vier jaar beet ex-minister voor CD&V Pieter De Crem (61) op zijn tanden, maar ‘Crembo’ is noch zijn streken noch zijn strijdvaardigheid kwijt. “Voor wat moderniteit zijn we ons programma uit het oog verloren.” En: “CD&V moet de lokale verkiezingen winnen, of de partij verliest nog meer haar handelsfonds.” De Crem

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 1: ex-wielrenster Lieselot Decroix (37).
The post Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »