Kleinere bosbranden blijven noordoosten van Griekenland teisteren

Verschillende kleinere bosbranden teisteren nog steeds het noordoosten van het Griekenland, nabij de stad Alexandroupolis. Zo melden Griekse media woensdag. Al twaalf dagen lang proberen brandweerlui het vuur in de onherbergzame regio onder controle te krijgen.

Meer krantenkoppen in België

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grandioze uitzichten beleven vanop unieke locaties

Heb jij al de Warandetoren in Middelkerke, de Sint-Maartenskerk in Kortrijk of het Klankpanorama in Dranouter bezocht? Dankzij het project Horizon 2025 van de provincie West-Vlaanderen en Westtoer openden de voorbije jaren overal in de provincie uitkijkpunten.
The post Grandioze uitzichten beleven vanop unieke locaties appeared first on KW.be.

Lees meer »

Banken en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »