Jumpers Middelkerke wil verder groeien: “Jongens die graag volleyballen, kunnen ook bij ons terecht”

Ook bij Jumpers Middelkerke is men al enkele weken aan de slag om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Na een tweetal seizoenen, die vooral gekenmerkt werden als overgangsjaren, wil voorzitter Jurgen Faillie nu vooral inzetten op de verdere uitbouw van de club.

“Ik ben best tevreden over het voorbije seizoen”, opent de voorzitter van Jumpers Middelkerke. “Onze seniorenteams hebben aan de verwachtingen voldaan en enkele jeugdploegen speelden kampioen in hun reeks. De verjonging, die kenmerkend was voor de overgangsjaren, is achter de rug, maar we blijven inzetten op het doorschuiven van talentvolle spelers naar hogere leeftijdscategorieën. Het blijft belangrijk dat jonge spelers doorgroeien, want we stellen vast dat studenten vaker dan vroeger omwille van studieredenen afhaken.”

Vergiftigd geschenk?

Doordat heel wat ploegen uit Promo 3 promoveren, speelt het A-team van Jumpers volgend seizoen terug in Promo 2. “We zien deze promotie niet als een vergiftigd geschenk, want we behoorden tot de betere ploegen van Promo 3. Door deze promotie krijgen verschillende speelsters van het B-team de kans om door te groeien naar de A-ploeg. Onze ploeg die in Promo 4 speelt, zal dus hoofdzakelijk opnieuw uit jonge speelsters bestaan. We weten dat het volgend seizoen voor beide seniorenploegen geen gemakkelijk jaar wordt, maar we zullen spelen voor wat we waard zijn”, aldus Faillie.

Ambitie

Jumpers Middelkerke is zonder twijfel al enkele jaren een van de sterkst groeiende volleybalverenigingen in Vlaanderen. Volgend seizoen organiseert de club ook volleybaltrainingen in Koksijde. “Het is al vele jaren mijn bedoeling om het volleybal aan de Westkust nieuw leven in te blazen. Daarom organiseren we volgend seizoen één training van de U11, U13 en U15 in Koksijde. Door deze samenwerking met VT Koksijde en VT TNT Nieuwpoort willen we een volleyballijn voor de jeugd uitwerken, gezamenlijke ploegen vormen, meer trainingen op niveau aanbieden, samen activiteiten en tornooien organiseren, nieuwe jeugdspelers aantrekken en de toekomst van onze clubs verzekeren. Het is ook de bedoeling om talentvolle spelers en speelsters in de regio te houden en te begeleiden naar onze seniorenploegen. Naar de federatie toe werken we onder de naam Jumpers Middelkerke. VT Koksijde en VT TNT Nieuwpoort worden satellietclubs, maar we blijven werken met drie lokale besturen om de lokale eigenheden de nodige aandacht te schenken”, aldus Jurgen Faillie.

Ook maximale speelkansen bieden aan jongens die graag volleyballen, ligt de voorzitter van Jumpers nauw aan het hart. “Vermits Volley Vlaanderen geen gemengde U15-ploegen tolereert, brengen we volgend seizoen een U13 en U15-jongensploeg tussen de lijnen. We zien wel hoe ver we geraken, maar ik wil vermijden dat jongens die graag volleyballen vroegtijdig moeten afhaken omdat er van De Panne tot Bredene geen enkele club is waar ze terecht kunnen.” (PDC)

The post Jumpers Middelkerke wil verder groeien: “Jongens die graag volleyballen, kunnen ook bij ons terecht” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hádt ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »