Isabelle Verlodt wint Willy Naessens Hat Trophy op Waregem Koerse: “Hem ontmoeten, dat was de hoofdprijs”

Isabelle Verlodt uit Steenkerke, bij Veurne, mag zich een jaar lang de vrouw met de mooiste hoed noemen. Ze won tijdens Waregem Koerse de 22ste Hat Trophy van de bouwondernemer Willy Naessens. “Hem ontmoeten, dat was de hoofdprijs.”

Naar jaarlijkse gewoonte ging Willy Naessens samen met zijn professionele jury, bestaande uit onder meer Davy Brocatus, Miss België Emilie Vansteenkiste, hoedenexpert Charlotte Catrysse, Martine Jonckheere en Koen Crucke, op zoek naar de mooiste hoed op Waregem Koerse. De 58-jarige Isabelle Verlodt ging met de eer lopen, net als een hele reeks prijzen. Ze krijgt een exclusief juweel van juwelier Bourgois ter waarde van 5.000 euro, een X20-cadeaubon van 5.000 euro en een Club Med-arrangement, goed voor 500 euro.

Kleurrijke hoed vol bloemen

Ze liep nietsvermoedend op de Gaverbeekhippodroom rond, toen ze uitgekozen werd om deel te nemen aan de hoedenwedstrijd. “Er tikte iemand op de schouder om te vertellen dat ik opviel met mijn hoed”, vertelt ze. Het ging om een kleurrijke hoed, vol bloemen. “Dat was wel grappig. Ik had op voorhand wat geklaagd tegen mijn vriend dat ik niet opnieuw de hele dag in de VIP-tribune wou zitten. Ik wou een belevenis, eens iets zot doen. Wel, ik heb iets zots gekregen”, lacht Isabelle.

Het idee voor de hoed haalde Isabelle bij een foto met Afrikaanse looks. “Samen met een bloemist, met wie ik goed bevriend ben, hebben we die look nagemaakt. Dat was heel fijn. Ik ben zeer creatief en kom graag origineel uit de hoek. Als ik iets doe, wil ik het goed doen”, zegt Isabelle, die ook wat symboliek in het ontwerp stak. Als adoptiekind is ze namelijk op zoek naar haar roots, die nogal in mysterie gehuld zijn.

Ontmoeting met Willy Naessens

Isabelle is heel erg blij om haar titel, de prijzen, maar nog het meest om de ontmoeting met Willy Naessens. “Dat was eigenlijk de mooiste prijs. Het is een fenomeen, vind ik. Hij heeft veel verwezenlijkt en ik heb echt respect voor hem”, zegt Isabelle, die drie zonen heeft. “Ik ben benieuwd wat zij zullen zeggen over mijn overwinning. ‘Hoe ouder, hoe zotter’, of zoiets, denk ik.” (lacht) (PNW)

The post Isabelle Verlodt wint Willy Naessens Hat Trophy op Waregem Koerse: “Hem ontmoeten, dat was de hoofdprijs” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

BK Cornhole krijgt tweede editie

Na een succesvolle eerste editie van het Belgisch kampioenschap cornhole volgt op zaterdag 3 augustus een tweede editie, weliswaar met een dubbel zo groot deelnemersveld. Het BK vindt plaats tijdens de driedaagse Aarthurfeesten op de Rodenbachwijk in Hooglede.
The post BK Cornhole krijgt tweede editie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar is mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »