Gevarieerde Grote Braderie

De Handelaars Belle Epoque verwachten van vrijdag 1 tot zondag 3 september zo’n dertigduizend bezoekers aan de Grote Braderie. Naast de koopjes zijn er ook de jaarlijkse Vlaamse streekproductenmarkt en de drukbezochte rommelmarkt.

De Grote Braderie vindt dit jaar plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september. Ze mag dan wel iets kleiner zijn dan vroeger, toch blijft het een van de grootste en drukbezochtste braderieën in de regio. Voor de organisatie krijgen de Handelaars Belle Epoque ondersteuning van het Economisch Huis Oostende en de stad. De braderie is al jaren een vaste waarde tijdens het eerste weekend van september.

150 handelaars

Het shoppingaanbod van heel wat handelaars is te zien in de Alfons Pieterslaan en de Torhoutsesteenweg, van het Petit Paris tot aan de Oude Molenstraat. Dit jaar rekenen de organisatoren op zo’n 150 handelaars die buiten staan met het beste van hun zaak. Ter hoogte van het Petit Paris en verspreid langs het parcours staan enkele kermisattracties. De handelaars zorgen op zaterdag en zondag voor extra kinderanimatie en springkastelen. Ook de rommelmarkt vindt plaats op zaterdag en zondag en situeert zich vanaf het Petit Paris tot aan ’t Peerd.

Streekproducten

Het Prinses Stephanieplein vormt dan weer het decor voor de Vlaamse streekproductenmarkt, de negende editie al. De organisatie van de markt is in handen van het Vlaams Centrum voor Agro en Visserijmarketing (VLAM). Ook dit jaar wordt opnieuw gemikt op zo’n vierduizend bezoekers. De streekproductenmarkt is een leuke aanvulling voor de voedingszaken in de buurt. Op de markt worden ook heel wat Oostendse streekproducten in de kijker gezet.

“Oostende alleen al telt elf streekproducten”, vertelt Liliane Driesen, woordvoerder bij de VLAM. “De vleeswaren zijn ruim vertegenwoordigd door Willy en Karel Deschildre. Ze houden maar liefst vijf West-Vlaamse slagerstradities in ere: zwienemutsen, bloeling, hoofdvlees, boerenhesp en filet d’Anvers. Daarnaast zijn er enkele Oostendse bakkers met hun streekproduct aanwezig en ook de visserijsector is vertegenwoordigd met de Oostendse garnaalkroket met als grondstof de grijze noordzeegarnaal. Naast de Oostendse producten vallen er nog heel wat andere West-Vlaamse producten te proeven.” (JRO)

The post Gevarieerde Grote Braderie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »