Eerste schooldag voor directeur Tania

Vrijdag 1 september ontvangt de nieuwe directeur Tanja Vandenabeele de kinderen in de Vrije Basisschool Zonnebloem.

Directeur Tanja Vandenabeele (51) is gehuwd met Mario Schepens en trotse mama van Margaux en Mathieu. Ze woont in de Rembertstraat in Veldegem. Tijdens haar professionele carrière heeft ze al heel wat ervaring opgedaan binnen de verschillende facetten die aan bod komen binnen het lager onderwijs. In 1993 studeerde Tanja Vandenabeele af aan de normaalschool Heilige Familie in Tielt als leerkracht lager onderwijs. In 2012 haalde ze een banaba zorgverbreding en remediërend leren aan de Vives Hogeschool. “Gedurende een aantal schooljaren was ik ambulante leerkracht in de gemeenteschool van Veldegem en in 2004 nam ik de taak van zorgcoördinator voor mijn rekening. Een jaar later startte ik als zorgcoördinator van De Stapsteen in Veldegem. In 2019 verliet ik de school van Veldegem om aan de slag te gaan als nascholer bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Ik gaf Vlaanderen breed nascholing over het nieuwe leerplan Zill”, weet de kersverse directeur te vertellen.

Gelukkige mensen

Op 1 september 2020 werd Tanja Vandenabeele pedagogisch directeur in de vrije basisschool Vladslo bij Beerst. “Maar de kriebel om directeur te worden was er al een tijdje. Ik geniet ervan om samen team te vormen en te zorgen voor kwaliteitsvol onderwijs voor onze kinderen. Onderwijs die hen in staat stelt om in onze complexe samenleving hun talenten te laten ontwikkelen en gelukkige mensen te mogen worden. Ik ben blij om directeur te mogen zijn van de Vrije Basisschool in Baliebrugge. Ik heb al kennis kunnen maken met de leerkrachten en het overige schoolpersoneel en voel me heel erg welkom. Dat geeft me veel plezier om er samen ten volle voor te gaan”, besluit ze. (GST)

The post Eerste schooldag voor directeur Tania is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »