Doek valt over zomerbar Nuba-R, maar niet zonder afscheidsfeest: “Ik wil eindigen met een knaller”

Zeven jaar lang was Nuba-R een van de plaatsen om gezellig te vertoeven. Eerst in Kortrijk, dan in Menen. Nu besluit zaakvoerder Gilles Verhaeghe (32) het verhaal af te sluiten. Op 23 september volgt met The garden of retro nog een laatste feestje.

Een stukje paradijs langs de Leie, dat was Nuba-R in 2017 toen het in afgelegen groen in Kortrijk de deuren opende. Toen bleek dat Ghelamco de bomen door baksteen wilde vervangen, kon de zomerbar iets verderop terecht. Wanneer alweer Ghelamco zijn bouwwoede botvierde, keek ondernemer Gilles Verhaeghe (32) uit naar een nieuwe stek. Die vond hij in Menen, ook al langs de Leie. In een minder natuurlijke, maar des te opmerkelijke omgeving.

Nieuwe opportuniteit

In de voormalige serres van bloemenwinkel Fournier in de Barakken bouwde hij een groots opgezette zomerbar uit. Een nieuw hoofdstuk, maar ook dat is eindig. Op 23 september houdt het verhaal van Nuba-R namelijk op. “Ik kijk met ontzettend veel trots terug op wat ik realiseerde. Nuba-R is tot ver buiten de regio een begrip geworden”, zegt Gilles. “Nu doet zich echter een opportuniteit voor, een vaste zaak aan de kust, waarop ik wil springen.”

Veel trots, dat ondanks ook de mindere dagen. Waar in Kortrijk Nuba-R de uitgelezen plaats was om gezellig samen te zijn in de zomer, leek de pop-up bar in Menen niet meteen van de grond te komen. Corona zat er voor veel tussen, het kwakkelweer deed ook zijn duit in het zakje. “Hoe leuk het ook is om een zomerbar uit te baten, je moet er ook een echte zomer voor hebben”, klinkt het.

“Achteraf was Menen misschien niet de beste keuze”

Niet dat Gilles niet alles op alles zette om het project te doen slagen. Speciale acties bij grote voetbalkampioenschappen, inspelen op de dartshype, samenwerken met de lokale ondernemers of zelf een minigolfparcours in elkaar timmeren? Hij stak er alleszins energie in. “Het was een uitstekende leerschool. Ik heb bijvoorbeeld heel veel met mijn handen leren doen.”

Of hij het anders zou gedaan hebben? “Ik heb Menen echt leren appreciëren. Ik ontdekte dat de stad heel wat troeven heeft, met de mooie toeristische plekjes en de topondernemers. Maar achteraf was het misschien niet de beste keuze. De echte Menenaar heb ik nooit echt kunnen aanspreken. In Kortrijk was er dan weer altijd volk. Nu, wat ik bereikt heb in die verlaten serre, daar blijf ik fier op. Er waren ook veel mooie dagen, hé”

Laatste feestje

De laatste mooie dag zou op 23 september moeten vallen. Eindigen in schoonheid, dat wil Gilles doen met the Garden of Retro. “Ik wil eindigen met een knaller. Retro werkt altijd én ik houd ook gewoon van de muziek. Met dj’s Junne, BPM, X-Tof en M-aximm staan er weer heel wat kleppers van formaat.”

Daarna volgt de echte leegloop van Nuba-R. “Alles wat van mij is, zal worden verkocht. Geïnteresseerden kunnen nu al een kijkje komen nemen om zaken over te nemen. Daarna is het volledig gedaan. De naam Nuba-R blijft bestaan als managementsvennootschap, maar daar blijft het bij.”

Tickets via tgor.eventgoose.com.

The post Doek valt over zomerbar Nuba-R, maar niet zonder afscheidsfeest: “Ik wil eindigen met een knaller” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »