Charity Run aan Spuikom moet droom Xiano (9) waarmaken

Mario Peene uit Bredene (47) en Tom Decorte uit Oostende (46), twee gepassioneerde sporters, willen de droom van de 9-jarige Xiano waarmaken. De jongen kan niet stappen, maar wil dolgraag fietsen. Met hun actie ‘Een Trike voor Xiano’ zamelt het duo geld in om Xiano zo’n driewieler te kunnen schenken.

Mario Peene en Tom Decorte zijn twee gepassioneerde sporters met een warm hart. Mario is als ultraloper gewend aan lange afstanden en extreme uitdagingen. Tom heeft een marathon in de benen en neemt als kinesitherapeut vooral de zorg over atleten op zich.

Met hun vzw Triple Challenge kochten ze al voor meer dan 50.000 euro aan sportmateriaal voor mensen met een beperking. Nu lopen ze samen voor een nieuw doel. In verschillende wedstrijden willen ze de benen uit hun lijf lopen om de droom van Xiano, een jongen van 9 uit Landegem met een beperking, waar te maken. Hij kan moeilijk stappen, maar wil dolgraag fietsen. Met hun actie, Een Trike voor Xiano, willen Mario en Tom geld inzamelen om de droom van de jongen waar te maken. Een trike kost 5.000 euro!

12-urenloop

“Samen kunnen we voldoende geld inzamelen om de droom van Xiano te helpen realiseren”, zegt Tom Decorte. “Door een donatie kan je de actie steunen. Het maakt niet uit hoe groot of klein je donatie is: elke bijdrage telt. Je kan ook deelnemen aan onze derde challenge, een 12-uren Charity Run rond de Spuikom in Oostende. We hebben voor elk uur een sponsor gevonden en meer dan 50 atleten beloofden al om, samen met ons, één of meerdere rondjes rond de spuikom te lopen. Iedereen is welkom om de actie te steunen.”

Hoe kan je meedoen?

Op 2 september lopen Tom en Mario vanaf 7 uur hun derde challenge voor Xiano! Twaalf uur lang vertrekken ze telkens voor twee rondjes van 3,75 km of 7,5 km rond de Spuikom in Oostende, start aan sporthal De Spui. Iedereen kan meelopen, wandelen of mee bollen als buddy/begeleider. Een uurtje meedoen kost 10 euro en dat gaat integraal naar Een Trike voor Xiano. Na de inspanning kan je nog iets drinken in de cafetaria voor extra steun. Een Trike voor Xiano wordt een inclusief sportfestijn voor het goede doel! (FRO)

Meer info vind je in deze link.

The post Charity Run aan Spuikom moet droom Xiano (9) waarmaken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaanderen Feest in het centrum van Wervik

Sinds dinsdagmorgen wapperen in de centrumstraten kleurrijke nieuwe vlaggen met de slogan ‘Heerlijk zomeren in Wervik’. Zondag 7 juli is het Vlaanderen Feest met een divers programma. Het begint sportief met om 9 uur de start van ondertussen de zesde editie van de Franco-Belge Run. Het is uitkijken of Foeke Vanbecelaere uit Moorsele voor de vierde keer op rij gaat

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die andermaal een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud De

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

Vincent Verbeecke (29) wil voorzitter Open Vld worden, de jongste kandidaat ooit: “Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »