Café Den Blauwvoet opent opnieuw de deuren

Ann-Sophie Toorré opent vandaag, vrijdag 1 september, de deuren van café Den Blauwvoet op de Marktplaats in Moorslede. Het café stond de voorbije jaren leeg. “Ik moet toegeven dat ik toch een beetje zenuwachtig ben”, aldus de 35-jarige uitbaatster.

Moorslede heeft terug een café op de Marktplaats. Ann-Sophie Toorré blaast nieuw leven in café Den Blauwvoet. Het bekende Moorsleedse café stond de voorbije jaren leeg. Met Ann-Sophie Toorré is er alvast een uitbaatster met voldoende horeca-ervaring. “Ik groeide op in café Drum in Passendale. Toen ik twintig was nam ik de zaak over.” Later ging Ann-Sophie aan de slag bij de stad Roeselare waar ze recepties en ontvangsten organiseerde. “Maar het kriebelde om weer horeca te doen.” De Moorsleedse besliste enkele maanden geleden de stap te wagen en koos voor Den Blauwvoet. “De voorbije weken hebben we hier serieuze opfrissingswerken uitgevoerd. Een laagje verf hier, nieuwe verlichting daar. We brachten ook enkele blikvangers zoals een afbeelding van Elvis Presley aan. “Ik wil dan ook graag wat rock-‘n-roll op de markt brengen.”

Toch wat stress

De voorbije weken leefde Ann-Sophie naar de geplande opening op vrijdag 1 september toe. “Eerlijk gezegd had ik toch wel wat stress. Doordat iedereen met vakantie was, was het niet altijd even gemakkelijk om onmiddellijk alles in orde te krijgen. Ook de dagen voor de opening waren nog erg druk.” Vandaag is het moment waarnaar Ann-Sophie zo erg naar uitkeek aangebroken. Met Den Blauwvoet is er opnieuw een nieuw café in het centrum van de gemeente. Recent openden ook De Vlaschaard en Cany terug de deuren. Den Blauwvoet zal open zijn van donderdag tot en met zondag en dat telkens vanaf 10 uur. “Bij goed weer kan je hier genieten op het gezellig terras.” Ann-Sophie hoopt alvast dat heel wat vaste klanten de weg vinden. Op de openingsavond komt haar vader Francois Toorré optreden. “Daarna draait een leuke dj nog dansbare plaatjes”, voegt Ann-Sophie toe. (BF)

The post Café Den Blauwvoet opent opnieuw de deuren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »