Brugge blikt tevreden terug op open water recreatie deze zomer

Open water recreatie is intussen een vaste waarde in het Brugse zomersportaanbod. Met het zomerzwemmen in de Coupure en het (sport)strand in Zeebrugge als blikvangers kijkt de stad tevreden terug op een succesvolle zwemzomer. Er waren 9.000 bezoekers aan het zwemponton. Enige smet op de open water zomer was de annulering van de zwemdoortocht Damme-Brugge in de Damse Vaart.

De vijfde editie van het zomerzwemmen in de Coupure stond in het teken van de uitbreiding met een sportieve zwemzone. En dat was een ware voltreffer. Dit jaar mocht de stad opnieuw zo’n 9.000 bezoekers op het zwemponton ontvangen. Ondanks de wisselvallige zomer, een bijna evenaring van topzomer 2022.

SUP

Het uitgebreide aanbod in de sportieve zwemzone zorgde voor een leuke dynamiek rondom het zwemponton. Vooral SUP was razend populair. 2500 bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om hun “rondje” op de reien te maken. Ook het open water zwemmen, de initiaties waterpolo, lifesaving en het big jump-initiatief konden op veel enthousiasme rekenen.

Volgens sportschepen Franky Demon was het experiment om een sportieve zwemzone voor open water zwemmen, SUP, waterpolo en lifesaving aan de coupure te openen was een groot succes: “Met wat bijsturingen gaan we in de zomer van 2024 opnieuw voor hetzelfde concept en moet dit een boost geven om de verdere openstelling van de Reien voor meer watersportrecreatie in de toekomst te bewerkstelligen.”

Sportstrand

De werking van het (sport)strand onderging dit jaar een gedaanteverwisseling. De nieuwe invulling van het sportstrand en de reddingsdienst van kersvers hoofdredder Bart Dezeure werden volgens de schepen positief onthaald door de strandbezoekers.

De strandzomer werd begin juli op gang getrapt door een grootschalige reddingsoefening op het strand van Zeebrugge. De provinciale communicatie- en terreinoefening “Seacoast” zette de toon voor een veilige zwemzomer aan de Brugse kustlijn. Op enkele interventies na bleven noemenswaardige incidenten uit.

“Het strand van Zeebrugge is bovendien meer dan ooit toegankelijk. De speciale (elektrische) strandstoelen voor mensen met mobiliteitsproblemen werd 135 keer uitgeleend, een record! Het strand van Zeebrugge profileert zich zo verder als een écht familiestrand”, aldus Franky Demon.

Kitsesurfers

De wisselvallige weersomstandigheden zorgde voor kalme(re) dagen op het strand, maar het mindere weer had ook winnaars: de redders legden tientallen trainingen af en door de gemiddeld hogere hoeveelheid wind was het een topzomer voor kitesurfers in Zeebrugge.

Enige smet op de open water zomer was de annulering van de zwemdoortocht Damme-Brugge in de Damse Vaart. Ondanks de vele inspanningen van zowel de organisatie als het stadsbestuur, viel de zwemdoortocht door aanwezigheid van blauwalgen in het water. “Een domper, niet in het minst voor de organisatie en de deelnemers. Maar ook in 2024 kan de organisatie onze medewerking rekenen en proberen we het gewoon opnieuw”, concludeert Franky Demon.

The post Brugge blikt tevreden terug op open water recreatie deze zomer is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Blessin, gisteren voorgesteld bij Sankt Pauli, neemt in emotionele video afscheid van Union: “Mijn hart zal altijd voor jullie kloppen”

En weer is Royale Union Saint-Gilloise z’n coach kwijt. Alexander Blessin (51) heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij FC Sankt Pauli, dat pas promoveerde naar de Duitse Bundesliga. Union vangt om en bij het miljoen euro voor z’n trainer. In een emotionele video heeft Blessin, die gisteren al werd voorgesteld, nu afscheid genomen van Union. “We hebben deze

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

“Ik ben altijd een volksmens gebleven”: Borsbeekse huisarts Staf Van Mechelen (80) hangt na 54 jaar stethoscoop aan de haak

“Wat ik eerst ga doen? De blaffeturen afschuren. Dat moest ik vijf jaar geleden al gedaan hebben.” Staf Van Mechelen, al 54 jaar huisarts in Borsbeek, ontvangt vandaag zijn laatste patiënten. Vanaf vrijdag gaat de 80-jarige dokter met pensioen. “Het is goed geweest.” Deze week is er op zijn kabinet een stevig potje gehuild. Niet door hemzelf, maar door zijn

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde plaats op lijst gemeenteraadsverkiezingen Oostende

Met de keuze voor Niko Geldhof op plaats vier herstelt Vooruit hem in ere na een politieke sabbat van 10 jaar. “Ik was de laatste echte schepen van Toerisme”, zegt Geldhof, die enkele duidelijke plannen heeft. Vooruit Plus herstelt hem in ere.
The post Niko Geldhof van Vooruit na politieke sabbat van tien jaar in ere hersteld met vierde

Lees meer »

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.
The post “De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »