Zoute Sale veilt 100 unieke wagens Knokke-Heist

De Zoute Grand Prix vindt dit jaar plaats van 5 tot 8 oktober in Knokke-Heist. Het Britse veilinghuis Bonhams zal honderd unieke wagens bij elkaar brengen. Zo meldt de organisatie dinsdag. Vanaf 5 oktober zijn de wagens te bewonderen in het strandpaviljoen voor het Albertplein. De veiling van de wagens vindt plaats op zondag 8 oktober.

Het veilinghuis Bonhams zal ruim 100 wagens veilen, gaande van vooroorlogse racewagens tot vintage supercars en moderne hypercars. De blikvanger onder de modellen is alvast een Ferrari 250GT uit 1959 die geschat wordt tussen de 5 en 7 miljoen euro. De wagen reed in 1960 mee in de Tour de France. Verder is er een Bentley S1 Continental ui 1956 die naar schatting tussen de 1 en 1,5 miljoen euro zou moeten opbrengen. Ook wordt een Porsche Carrera GT uit 2005 er geveild, met een schatting van 1 tot 1, 2 miljoen euro.

Vorig jaar bracht de veiling het recordbedrag van 25 miljoen euro op. “Dit jaar worden twintig wagens meer aangeboden dan tijdens vorige editie. Het zou dus kunnen dat dit opnieuw een recordeditie wordt”, klinkt het bij de organisatie.

Vanaf 5 oktober kan het grote publiek de wagens komen bewonderen in The Gallery by EY, het strandpaviljoen dat zal worden opgebouwd op het strand voor het Albertplein. De veiling zelf vindt plaats op zondag 8 oktober.

The post Zoute Sale veilt 100 unieke wagens Knokke-Heist is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dertigste editie van Ieper Hardcore Fest al maanden uitverkocht: “Liever zo dan weer te groot willen worden”

De dertigste editie van Ieper Hardcore Festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, maar mocht halfweg maart het bordje ‘uitverkocht’ bij de tickets van zaterdag, zondag en de weekendtickets zetten. Het hardcore-, punk- en metalfestival zit weer helemaal in de lift sinds het vorig jaar verhuisde van de festivalweide langs de Poperingseweg naar de site

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.
The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen appeared first on KW.be.

Lees meer »