Zomercafé Dagcentrum Het Baken ontvangt donatie van 2.055 euro

Dagcentrum Het Baken in Knokke-Heist, voor mensen met een mentale beperking, ontvangt cheque van 2.055 euro na verkoop unieke sleutelhangers door mama Maria Willem in samenwerking met Bakkerij Vlaminck.

Dagcentrum het Baken organiseerde in haar lokalen langs de Heistlaan een zomercafé. Een event waarbij het de bedoeling is om de buurt nauwer bij de werking van het dagcentrum voor mensen met een mentale beperking te betrekken. De creaties van het klei-, papier- en kaarsenatelier werden voorgesteld en konden aangekocht worden. Deze producten worden onder het logo ‘Gewoon Mooi’ verkocht.

‘Gewoon Mooi’ door het Baken is handwerk met een hart. Het is een resultaat van diversiteit en talenten. Elk exemplaar is uniek, dit met zijn imperfecties en dat maakt het gewoon mooi. De cliënten van het Baken werden mee betrokken in de organisatie: verwelkoming van gasten, opnemen en ronddragen van drankjes, afwas, de ijskar bedienen… Ook als activiteit was dit een mooie meerwaarde in het aanbod van het dagcentrum.

Daarnaast mocht Yasmine De Waele, verantwoordelijke van het dagcentrum, een cheque van 2.055 euro in ontvangst nemen van Maria Willem, de mama van Isabel Vlamynck. Ze maakte unieke sleutelhangers die ze op verschillende plaatsen te koop aanbood. Door het grote succes is ze bereid om nog even verder te doen met het vervaardigen van het unieke hebbedingetje. Via bakkerij Vlaminck, Paul Parmentierlaan 27, telefoon 050/601664, kunnen ze besteld en afgehaald worden.

The post Zomercafé Dagcentrum Het Baken ontvangt donatie van 2.055 euro is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af en haalt € 35.000 op

Brouwers Arn Simoens (38) en Egbert Glorieux (38) lanceerden voor hun stadsbrouwerij Ruimtegist een tweede crowdfunding. “We hebben met deze tweede crowdfundingsronde verder kunnen b(r)ouwen en zijn over gans Vlaanderen beschikbaar met onze Kortrijkse bieren. Deze campagne schreven 142 mensen zich in en verzamelden we een totaal van € 35.000 euro aan inkomsten”, vertelt Arn enthousiast.
The post Kortrijkse

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »