Winkel Sport is klaar voor de competitiestart: “Nieuwe jongens hebben zich goed geïntegreerd”

Winkel Sport speelt woensdagavond 30 augustus de openingsmatch van de competitie in eerste nationale thuis tegen Hoogstraten VV, de revelatie van de terugronde vorig seizoen. “Het is een stevige ploeg die aartsgevaarlijk is op de counter”, weet sportief manager Patrick Rotsaert. “Maar wij zijn er klaar voor na een goede voorbereiding.”

De voorbereiding verliep dus naar wens. “Op Hoek verloren we non-match zonder echte scheidsrechters, maar daar konden we achteraf nog om lachen. Verder beten we ook tegen een snedig Jong Essevee (Zulte Waregem) in het zand, voor de rest verloren we niet. Afgelopen weekend zouden we oefenen tegen Lebbeke, maar die match hebben we geannuleerd met het oog op de wedstrijd van woensdag.”

Gauthier Libbrecht is nog aan terugkomen na zijn zware blessure van vorig seizoen. “Normaal missen we hem nog tot de winterstop, maar dat was ingecalculeerd. Verder kampen we niet met blessures. En de nieuwe spelers hebben zich goed aangepast. Jeremy Perbet scoorde al vijf keer in de voorbereiding, daarvoor hebben we hem ook gehaald. Arne De Schepper doet het erg goed en maakt kans op een basisplaats, Jef Vandemaele had de pech eerst geblesseerd te zijn, maar heeft zich ondertussen al goed terug gevochten en Mathieu Vervaecke is een harde werker in de spits waarover de coach tevreden is. Onze twee nieuwe jonge doelmannen, Noah Vanwalleghem en Robbe Tant, lossen ook de verwachtingen in. Enkel Stephen Buyl moet nog wat conditionele achterstand wegwerken, maar die moet er binnen enkele weken ook staan.”

Bizar seizoen

Winkel Sport kijkt met vertrouwen de openingsmatch van het seizoen tegemoet. Woensdag komt Hoogstraten VV op bezoek, zaterdag trekt rood-zwart naar SK Heist. Daarna wacht een ‘vrij weekend’ omdat Lokeren-Temse doorstoot in de beker. “We spelen die match op woensdag 13 september.” Trainer Jeffry Verhoeven zag Hoogstraten aan het werk voor de beker (3-2 winst tegen Bilzen). “We kennen die ploeg uiteraard van vorig seizoen”, gaat Patrick Rotsaert verder. “Na de eerste ronde waren ze degradatiekandidaat, maar in de terugronde hebben ze dan prachtige resultaten neergezet. Een ploeg waarmee je nooit gedaan hebt.”

Het wordt een ietwat bizar seizoen omdat er voor volgend jaar een competitiehervorming voorzien is. Daarbij zal eerste nationale opgedeeld worden in een Vlaamse reeks met 16 teams en een Waalse tegenhanger met 12 ploegen. “Het enige voordeel dat ik daar aan zie is dat we dit seizoen maar één Vlaamse ploeg achter ons moeten houden, maar onze ambitie ligt hoger. Volgend jaar zullen we enkele mooie affiches verliezen.”

Woensdag 30 augustus om 20 uur: Winkel Sport – Hoogstraten VV

The post Winkel Sport is klaar voor de competitiestart: “Nieuwe jongens hebben zich goed geïntegreerd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Moet je binnenkort betalen om overtollige stroom van zonnepanelen op het net te zetten? “De situatie is onhoudbaar”

Betaal je binnenkort in plaats van geld te ontvangen om overtollige stroom van je zonnepanelen op het elektriciteitsnet te zetten? Het lijkt de wereld op z’n kop, maar in Nederland rekenen bijna alle energieleveranciers ondertussen kosten aan voor wie opgewekte stroom op het elektriciteitsnet zet. Waarom doen ze dat? En zal dat ook bij ons gebeuren?

Lees meer »

“Ik had het toen al moeilijk met mijn geaardheid”: Jitske Van de Veire en vader Peter in tranen tijdens gesprek over scheiding

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie

Op zondag 7 juli vindt van 11 tot 18 uur de negende editie van Kunstdorp Houtave plaats. Keramisten, schilders, metaalartiesten, tekenaars, papierwerkers, grafici… Meer dan veertig kunstenaars stellen hun werken tentoon in de verkeersvrije dorpskern van ‘het Montmartre van de polders’.
The post Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »