’t Saam campus Cardijn start schooljaar met nieuw aanbod en korps

Het nieuwe schooljaar start in ’t Saam campus Cardijn in Diksmuide met een pak nieuwe richtingen, maar ook met maar liefst 18 nieuwe leerkrachten. “Er zijn vorig schooljaar twee leerkrachten met pensioen gegaan en een aantal leerkrachten heeft de kans gekregen in een school dichter bij huis te gaan lesgeven”, duidt directeur Bart Laleman.

“Omdat we tijdig de vacatures konden openstellen, hebben we gelukkig voor alle vrijgekomen plaatsen een nieuwe leerkracht kunnen vinden”, zegt de directeur nog. Nieuwe leerkrachten en personeelsleden zijn er voor de BIT-werking (Begeleid Individueel Traject) en ondersteuning en voor de vakken Frans, wiskunde, godsdienst, maatschappij en welzijn, wetenschappen, sociologie en psychologie, Engels en Duits, economie en mesa (mens en samenleving), economie en organisatie, energietechnieken en sanitaire en verwarmingsinstallaties, elektromechanische technieken, lassen constructie en Nederlands. Het totaalaantal leerkrachten bij ’t Saam Cardijn komt op 200.

Meer richtingen

Nieuwe studierichtingen dit schooljaar worden in het vijfde jaar onder andere moderne talen, biotechnologische en chemische STEM-wetenschappen, biotechnologische en chemische technieken, gezondheidszorg, opvoeding en begeleiding, informatica en communicatiewetenschappen, assistentie in wonen, zorg en welzijn (duaal) en sanitaire en verwarmingsinstallaties.

Werkplekleren

“Via een sterke samenwerking met bedrijven en instellingen verplaatsen we het leren van de klasvloer naar de werkplek. Werkplekleren is een dynamische, effectieve vorm van leren die de leerling nieuwe kennis en vaardigheden laat opdoen”, besluit de directeur. (ACK)

The post ’t Saam campus Cardijn start schooljaar met nieuw aanbod en korps is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »