Stad Ieper wijst concessie stadscamping toe aan Urban Gardens

De uitbating van de camping jeugdstadion en het camperterrein Zillebekevijver wordt vanaf 1 januari 2024 overgedragen aan Urban Gardens. Dit bedrijf kreeg de concessie toegewezen voor een periode van 15 jaar.

“Het Ieperse stadsbestuur was er al langer van overtuigd dat de uitbating van een camping en kampeerterrein geen kerntaak is van de stad”, vertelt schepen voor Jeugd Dimitry Soenen (N-VA).

De uitbating was al vele jaren in handen van de jeugddienst en mag een succes genoemd worden. Bepaalde aspecten, eigen aan de werking van een overheidsdienst, zorgden er echter voor dat er beperkingen waren aan de rendabiliteit. De stad ging op zoek naar een sterke private partner en is tevreden die gevonden te hebben in Urban Gardens die vorm wordt gegeven door oprichter Parcifal Coeman en Alychlo NV, twee prominenten met brede ervaring in belevenisvolle verblijfsconcepten. Alychlo NV is de familiale investeringsmaatschappij van ondernemer Marc Coucke en liet zich de laatste jaren opmerken met heel wat investeringen in belevenisvolle projecten.”

Oase van rust

“Urban Gardens Ieper is en blijft een oase van rust, ideaal als uitvalsbasis om de Westhoek en Ieper te ontdekken”, verduidelijkt Parcifal Coeman, zaakvoerder Urban Gardens. “De rijke geschiedenis en cultuur van de stad worden gekoppeld aan de troeven van de camping. Het groene en harmonieuze geheel willen we graag behouden. Daarom kiezen we voor een beperkt aanbod aan verhuuraccommodaties, die maximaal zullen passen in de mooie en groene setting.”

“We kijken er enorm naar uit om samen te werken met het stadsbestuur, de stadsdiensten en de lokale handelaars. We zijn bijzonder gemotiveerd om het al mooie toeristische aanbod van de stad Ieper verder te vervolledigen met een eigentijdse stadscamping die klaar is voor de toekomst. Op korte termijn zal geïnvesteerd worden in een nieuw onthaalgebouw, sanitaire voorzieningen, nieuwe verhuuraccommodaties en heel wat accenten die de gastbeleving optimaliseren. Het kampeerterrein Zillebeke blijft, mits een kleine opfrissing, behouden zoals het nu is. Een budgetvriendelijk camperpark met een prachtige ligging.”

The post Stad Ieper wijst concessie stadscamping toe aan Urban Gardens is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

“De gevangen bruid van Monaco”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »