Pol Van Den Driessche: “Stop de betonnering van waterrijke gebieden in Brugge”

Volgens gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) bedreigen drie dossiers de natuur in Brugge: een kantorencomplex ter hoogte van de Zandwegemolen in Sint-Pieters, de plannen van sociale bouwmaatschappij Vivendo in de Mispelaar en de geplande verkaveling aan de Sint-Trudostraat: “Stop de betonnering van waterrijke gebieden.

Pol Van Den Driessche (N-VA) kreeg tijdens de gemeenteraad dinsdagavond de steun van Andries Neirynck (Groen), die zich afvroeg waarom de Stad zich niet verzet heeft tegen het feit dat het provinciebestuur in beroep de weigering van Brugge om kantoren toe te laten aan de Zandwegemolen schrapte.

Urbanisatieschepen Franky Demon (CD&V) overliep de drie projecten: “De plannen voor de Zandwegemolen werden aangepast, er is gedeeltelijk tegemoetgekomen aan onze bezwaren. De molen komt nu beter tot zijn recht. Wij zien geen grond meer om naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen te trekken.”

Hemelwaterverordening

“Wat de Mispelaar betreft, wordt het woonuitbreidingsgebied in het zuiden open ruimte. Voor het noorden is er geen dossier bij de stadsdiensten, Vivendo werkt momenteel niet meer aan een nieuw dossier.”

“De waterhuishouding in de Sint-Trudostraat wordt nauwgezet in het oog gehouden. Er worden geen afwijkingen toegestaan, we hanteren een strenge handhaving, wat ten goede komt van de mensen die in deze nieuwe verkaveling komen wonen en voor de buurtbewoners. Vanaf oktober treedt de nieuwe gewestelijke hemelwaterverordening in voege. Nu al toetsen we dossiers aan die verordening. Die biedt meer garanties, want ze heeft nuluitstroom als doelstelling”, aldus Franky Demon.

Pol Van den Driessche (N-VA) loofde het voortschrijdend inzicht van sociale bouwmaatschappij Vivendo: “Laat daar in de Mispelaar maïs groeien in plaats van huizen!”

The post Pol Van Den Driessche: “Stop de betonnering van waterrijke gebieden in Brugge” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht: “Laat me maar uitbollen zoals een oldtimer”

Al meer dan twintig jaar is Iddy Decock dé steunpilaar van de Sint-Pieterswijkfeesten, die van vrijdag 5 tot zondag 7 juli opnieuw 6.000 à 7.000 mensen zullen lokken naar het Zaalhof. Maar met zijn 74 lentes op de teller beseft de gepensioneerde landmeter dat hij niet eeuwig de wijkkermis recht kan houden.
The post Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht:

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

“Om Brahim op zijn gezicht te slaan, kwam ik met plezier terug”, maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »