Ook na tweede poging tot doodslag op haar partner mag Oostendse vrouw (31) gevangenis onder voorwaarden verlaten

Een 31-jarige vrouw uit Oostende mag de gevangenis onder voorwaarden verlaten. Een jaar eerder deed ze precies hetzelfde en ook toen kwam ze al na een maand voorwaardelijk vrij. H.R. kreeg dinsdag een contactverbod met haar partner opgelegd. Maar dat kreeg ze de eerste keer ook.

In de nacht van 25 op 26 juli kreeg H.R. het zwaar aan de stok met haar vriend in haar appartement op het Prinses Clementinaplein in Oostende. Voor de ogen van haar kind greep de vrouw naar een mes en stak er haar vriend mee neer. Het slachtoffer liep verwondingen op aan de rug, maar mocht al na enkele uren het ziekenhuis verlaten.

H.R. werd aangehouden voor poging tot doodslag en dat bleek niet de eerste keer want op 12 mei vorig jaar ging ze haar vriend in hetzelfde appartement ook al eens te lijf met een mes. De man kreeg toen messteken in de arm, nek en het oor. Een voorbijganger trof hem bloedend aan op straat en de man was even in levensgevaar. Maar hij kwam er uiteindelijk snel weer bovenop.

Na de feiten in mei kwam H.R. al na een maand terug vrij onder voorwaarden. De raadkamer in Brugge legde haar toen een contactverbod op met haar partner, maar dat lapte ze aan haar laars. Sterker nog: de twee zetten hun relatie gewoon verder. Maar eind juli vorig jaar kwam het dus tot een tweede poging tot doodslag.

Dinsdag verscheen de vrouw opnieuw voor de Brugse raadkamer en die liet haar – opmerkelijk genoeg – opnieuw gaan onder voorwaarden. Ze kreeg net als de vorige keer een contactverbod opgelegd, maar moet deze keer ook psychologische hulp zoeken. Het parket kan nog in beroep gaan tegen de beslissing van de raadkamer. (AFr)

The post Ook na tweede poging tot doodslag op haar partner mag Oostendse vrouw (31) gevangenis onder voorwaarden verlaten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Moen feest kent gedroomde start

Het driedaags muziekfestival Moen Feest heeft zijn start niet gemist. Kon moeilijk anders met een aaneenschakeling van topartiesten.
The post Moen feest kent gedroomde start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw doodgestoken in portaal bij woning Amsterdam

Een vrouw is vanochtend iets voor 10.00 uur doodgestoken in een trapportaal bij een woning in Amsterdam, meldt de politie. Dat gebeurde in de straat Hagenau in Amsterdam-Noord. Een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden en wordt gehoord, nog onbekend is wat zijn relatie met de vrouw is.

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »