Omloop van Vlaanderen klaar voor 63ste editie: “Wij willen verder duurzaam organiseren”

Dit weekend wordt de tiende manche van het Belgisch kampioenschap rally verreden in en rond Roeselare. De Omloop van Vlaanderen wil onder impuls van zijn voorzitter Yves Olivier vooral inzetten op de toekomst en mikt ook resoluut naar de top.

Het Belgisch kampioenschap rally werd dit jaar opgesplitst in twee categorieën: de championship events en de rally cup events. Tot de verbazing van velen kreeg de Omloop van Vlaanderen geen plaats bij de championship events en moet de Roeselaarse rally vrede nemen met een plaats bij de rally cup events, toch wel de minder belangrijke rally’s van het Belgisch kampioenschap.

Honderd wagens aan de start

Maar Yves Olivier en zijn dynamische ploeg bleven niet bij de pakken zitten en hebben voor de editie van dit jaar op geen inspanning gekeken en werkten vooral toekomst gericht. “Dit jaar stonden we opnieuw voor een grote uitdaging”, opent de voorzitter.

“Met de vele rally’s die elkaar in een sneltempo opvolgen, is het niet evident om een mooi aantal deelnemers aan de start te krijgen. We zijn dan ook zeer tevreden dat er toch 65 teams hun inschrijving opgestuurd hebben. Met meer dan tien wagens in de koninginneklasse, de R5, hebben we bovendien heel wat kwaliteit aan de start. Bovendien is onze regularity wedstrijd ook nog eens goed voor 43 teams zodat we in totaal meer dan honderd wagens aan de start krijgen.

Duurzaamheid en toekomstgericht

Om de toekomst van de Omloop van Vlaanderen veilig te stellen hebben we een gans jaar werk gemaakt van duurzaam organiseren. We willen er voor zorgen dat de druk en overlast voor de omwonenden van de verschillende klassementsproeven minder groot wordt en daarom hebben we enorm veel werk en tijd gestoken in het vergaderen met de burgemeesters van de verschillende gemeenten en steden. Het is onze bedoeling om een klassementsproef slechts om de twee jaar te rijden en zo voor een zekere ontlasting te zorgen. Het resultaat van ons vele werk is dat we dit jaar een totaal nieuwe snelheidsrit in Zwevezele rijden.

Verder blijven we ook investeren in materiaal, veiligheid en mensen. We hebben nu een nieuw computerprogramma om de inschrijvingen te verwerken en kochten ook 130 brandblussers aan voor de veiligheidsposten. Verder is het aantal medewerkers dit jaar opnieuw gestegen en zitten we nu al aan tachtig medewerkers. Dit alles met de doelstelling om door te stoten naar de top van de Belgische rallysport.”

Wijzigingen

Dit jaar neemt Christof Seynaeve voor het eerst de taak van wedstrijdleider op zich. “We hebben enorm veel gesleuteld aan het parcours om tot een compacte en aantrekkelijke rally te komen. Zo is de shakedown in Slyps verhuisd van de woensdag naar de donderdag. Van 13 uur tot 17 uur zijn er de testritten en van 18 uur tot 22 uur hebben we dan de shakedown.”

De rally zelf start vrijdag om 17.30 uur. “De deelnemers krijgen vijf klassementsproeven voor de wielen geschoven. Van alle snelheidsritten die op het programma staan, is enkel de proef te Houthulst onveranderd. Aan alle andere proeven hebben we gesleuteld om de deelnemers een nieuwe uitdaging te geven. Omstreeks 22.30 uur weten we wie de leider is na de eerste dag.”

Zaterdagmorgen is de start voorzien om 7.40 uur. “Er staan drie identieke omlopen op het programma die goed zijn voor zo’n 138 kilometer tegen de klok. Omstreeks 20.43 uur wordt dan de uiteindelijke winnaar op het podium verwacht. Het podium en het rallycentrum bevinden zich traditiegetrouw bij JB Motorsport in de Zwaaikomstraat in Roeselare. Ons uniek aanbod is nog steeds dat de servicezone en de spektakelproef Zoning beiden op wandelafstand van het rallycentrum liggen. Als de toeschouwers de veiligheidsvoorschriften respecteren en de zon voor een mooi nazomertje zorgt, dan zal ik zaterdagavond een tevreden wedstrijdleider zijn”, besluit Christof Seynaeve.

The post Omloop van Vlaanderen klaar voor 63ste editie: “Wij willen verder duurzaam organiseren” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Buurtbewoners genieten van Rammstein met zelfgebouwde stellingen: “Zelf voor ambiance zorgen in plaats van zagen”

De sfeer zat er goed in bij de gasten van Luc en Monique uit Oostende donderdagavond. Hun tuin grenst aan de Oostendse evenementenweide waar Rammstein gisteren optrad. Ze konden van dichtbij de opbouw volgen en Luc bouwde ondertussen zelf zijn eigen VIP-tribune, zitplaatsen inbegrepen. “We maken er hier ook een feest van.”
The post Buurtbewoners genieten van Rammstein met

Lees meer »

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »