Middelkerke 25 jaar later: Augustus 1998

In onze retroreeks ‘Middelkerke 25 jaar geleden’ keert journalist Paul Bruneel elke maand 25 jaar terug in de tijd.

Augustus 1998 is alles behalve een rustige vakantiemaand in Middelkerke. In Slijpe is een aantal inwoners niet gelukkig met de geplande aanleg van een ringweg, die het zwaar verkeer uit de dorpskern moet houden. Vooral de bewoners van de nieuwe woonwijken vinden dat de weg te dicht bij hun eigendom zal worden aangelegd en starten een petitie. Volgens de plannen zal ook de kapel in de Spermaliestraat moeten wijken, maar het gemeentebestuur probeert te sussen door te stellen dat de kapel op een andere plek kan worden neergepoot.

In Leffinge is er op 29 augustus een protestactie omdat er nog altijd geen fietspad is aangelegd langs de Leffingestraat (N369) en daar komt heel wat volk op af. Ook de jeugd is niet echt tevreden, want bij de bespreking van het jeugdwerkbeleidsplan van de gemeente merkt Linda Cobbaert op dat bepaalde jobstudenten te veel verdienen. Om flyers te bedelen krijgt een jobstudent 52.000 Belgische frank. Schepen Luc Dedecker merkt op dat de gemeente de jobstudenten betaalt volgens het wettelijk barema.

De vzw Zon en Zee laat weten dat er 400 miljoen Belgische frank zal worden geïnvesteerd in de modernisering van het vakantiedorp. In Zon en Zee zijn er 80 voltijdse banen, 21 personen die werken met een tijdelijke deeltijdse baan en in de zomer komen er nog 30 jobstudenten bij. Charline Declercq uit Nieuwpoort volgt Vanessa Beyens op als Miss Lombardsijde en de eerste editie van de Westend Ladies Cup, georganiseerd door Danny Van Den Broucke is een succes. De eerste winnares is de Argentijnse Luciana Masante.

Pastoor

Priester Emiel Devriese viert op 30 augustus zijn 50-jarig priesterjubileum. Hij is afkomstig van Keiem en werd priester gewijd op 1 augustus 1948. Hij stond eerst in het onderwijs en werd in 1973 tot priester benoemd in Mannekensvere en later ook in Schore. In 1982 werd hij pastoor van Westende. In de nacht van 31 augustus op 1 september maakt RTBF televisie opnames voor het programma ‘Forts en tête’. Er wordt een film gedraaid over het bezoek van Albrecht en Isabelle aan de troepens tijden de Slag om Oostende in 1599.

Regie-assistent en coördinator is Paul Bruneel en op 27 oktober zijn deze Middelkerkenaars (hier op de foto met enkele niet-Middelkerkenaars) te zien op RTBF: Freddy Soeten, Frankie Van Troostenberghe, Dieter Bruneel, Dirk Rosseel, Koen Forceville, Geert Debeuckelaere, Paul Bruneel, Henk Dierendonck, Rik Schockaert, Gregory Delys, Stefaan Plateau en Mario Vangheluwe. (PBM)

The post Middelkerke 25 jaar later: Augustus 1998 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Team Burgemeester stelt kandidaten voor

Het huidige Liberaal 2018 trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober als Team Burgemeester, en stelde als eerste partij haar kandidaten voor. Op de lijst vinden we bekende en minder bekende namen, maar het geheel zal een ambitieuze ploeg zijn, verzekert lijsttrekker en huidig burgemeester Lieven Cobbaert (38).
The post Team Burgemeester stelt kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Afscheid van Chef Defensie admiraal Michel Hofman op Dag van de Marine in Oostende

Voor de tweede keer op rij was het Zeeheldenplein in Oostende donderdagnamiddag het decor voor de Dag van de Marine. Er werd afscheid genomen van de Chef Defensie van het Belgisch leger én Oostendenaar admiraal Michel Hofman die er zijn afscheidstoespraak hield en er was ook de officiële commandowissel van het patrouilleschip P902 Pollux.
The post Afscheid van Chef

Lees meer »