Martine (65) zwaait na bijna halve eeuw af in school MIA: “Niet bang voor het zwarte gat”

Op de vooravond van het nieuwe schooljaar werd in secundaire school MIA in Sint-Kruis afscheid genomen van secretariaatsmedewerker Martine Wackenier (65). Zonder toeters of bellen, want het was haar wens om na een carrière van 45 jaar in alle stilte en bescheidenheid afscheid te nemen van de school waar iedereen haar kende als de sleutel- en koffiemadam.

“Op 1 september 1970 zette ik als leerling van het eerste jaar Handel mijn eerste stappen in het Instituut Mariawende. Na mijn humaniora werkte ik één jaar elders, maar op 1 oktober 1978 mocht ik als enig administratief personeelslid starten in de school waar zuster Mia toen directeur was”, herinnert Martine Wackenier zich nog levendig.

Andere taken

“Ik heb de school serieus zien veranderen. Vier directeurs zijn de revue gepasseerd, drie fusies en een schitterende nieuwbouw. Ook de mentaliteit van de leerlingen en de personeelsleden is een halve eeuw later niet meer dezelfde als toen ik hier op school zat. Dat kan ook moeilijk anders, want de maatschappij is in al die tijd ook fel veranderd. Ook mijn taken op school zijn niet meer dezelfde als toen ik hier begon. Nu ben ik verantwoordelijk voor de kleine logistiek en het onderhoudspersoneel, terwijl ik vroeger vooral het onthaal voor mijn rekening nam. Ik ben echter nog altijd diegene die voor koffie zorgt tijdens de vergaderingen en ik open en sluit nog elke dag als eerste en als laatste de school.”

Geen verplichtingen

Vanaf 1 september heeft Martine Wackenier eindelijk wat meer tijd voor zichzelf en dat beseft ze maar al te goed. “Het eerste jaar van mijn pensioen wordt een sabbatjaar. Ik ben absoluut niet bang van het beruchte zwarte gat. Volleyballen, kaarten, werken in de tuin en fietsen waren tot nu toe mijn favoriete bezigheden tijdens mijn vrije tijd en dat zal zo blijven. Daarna zie ik wel wat er op me afkomt. Vrijwilligerswerk zie ik wel zitten, maar eerst wil ik wat genieten van een leven zonder verplichtingen. Mijn enige wens voor de komende jaren is een goede gezondheid, want is het belangrijkste als je wat ouder wordt”, besluit Martine Wackenier. (PDC)

The post Martine (65) zwaait na bijna halve eeuw af in school MIA: “Niet bang voor het zwarte gat” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever

Na anderhalf jaar werken is het gebied tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde helemaal heringericht. Het duingebied werd opgewaardeerd, de parking heraangelegd en ook het buurtparkje kreeg een grondige opknapbeurt. Alle werken zijn nu afgerond.
The post Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever appeared first on

Lees meer »

Bistro Van Gogh ziet concertgangers van Rammstein graag komen: “Het zijn heel productieve dagen voor ons”

De Torhoutsesteenweg werd ter hoogte van de Duinkerkseweg donderdag vanaf 16 uur afgesloten voor het concert van Rammstein. Bistro Van Gogh is daardoor niet meer bereikbaar voor klanten, maar daar had de zaak geen last van. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele

Lees meer »

NMBS-dubbeldekstreinen krijgen 40-tal stopcontacten per rijtuig

De M6-dubbeldeksrijtuigen van de NMBS krijgen een verregaande onderhoudsbeurt. Daarbij wordt ook de uitrusting van de treinen gemoderniseerd, voor meer comfort voor de reiziger. Zo zullen de rijtuigen in de toekomst in plaats van zes, een veertigtal stopcontacten tellen, zegt de openbaarvervoersmaatschappij dinsdag in een persbericht.

Lees meer »

“Ik heb mijn kleindochter al vijftien jaar niet meer gezien”: mama van Yasmine over het verdriet en verlies dat haar blijft kwellen

Voor Walter (86) en Anita Rens (83) is het vandaag geen dag als alle andere. Het is precies 15 jaar geleden dat hun jongste dochter Hilde, zoals zangeres Yasmine echt heette, uit het leven stapte. De tijd heelt beslist niet alle wonden. “Over Hilde praten blijft erg emotioneel. Ik ben daar dan dagen niet goed van”, laat Anita ons weten.

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »

Zilveren regeringsjubileum en een eerste kleinkind: het wordt een bijzondere zomer voor koning Abdullah II en koningin Rania

Het is een bijzonder jaar voor het Jordaanse koningspaar. Niet alleen zit koning Abdullah II (62) een kwarteeuw op de troon, ook verwachten hij en z’n echtgenote Rania (53) deze zomer hun allereerste kleinkind. Schoondochter Rajwa (30) is hoogzwanger en volgens kroonprins Hussein (29) loopt zijn moeder over van opwinding: “Ze is weken geleden al babyspullen beginnen kopen.”

Lees meer »

Filou HBC Izegem versterkt zich met Klaas Thiers

De 26-jarige Klaas Thiers speelt volgend seizoen in de kleuren van Filou HBC Izegem. De linkerhoek en spelverdeler komt over van grote rivaal Apolloon Kortrijk waar de club vorig seizoen al Jan Steenhoudt en Tore Devos overhaalde om in het blauwe shirt te spelen.
The post Filou HBC Izegem versterkt zich met Klaas Thiers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beaufortkunstwerk ‘Dancer V’ terug in Blankenberge

Lokaal bestuur Blankenberge en Westtoer, als organisator van Triënnale Beaufort, zijn verheugd dat ‘Dancer V’, het futuristische zeezoogdier van de Franse kunstenares Marguerite Humeau, is teruggeplaatst in Blankenberge. Het kunstwerk maakt sinds 2021 deel uit van het Beaufort Beeldenpark en was de voorbije maanden in herstelling.
The post Beaufortkunstwerk ‘Dancer V’ terug in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eddie Murphy werkt nu al aan ‘Beverly Hills Cop 5′

Hoofdrolspeler Eddie Murphy en producent Jerry Bruckheimer werken al aan een vijfde deel in de succesvolle Beverly Hills Cop-serie. Dat melden zij beiden in gesprek met ‘Variety’. Het vierde deel in de reeks, ‘Axe F’, is vanaf 3 juli op Netflix te zien.

Lees meer »